>Vädertrots!

Jag hade egentligen planerat att springa min vinterlöprunda imorse, som morgonjogg. Men sömn är en viktig investering, och jag valde att istället ta sovmorgon. Jag kunde ju lika gärna springa nu ikväll. Det är lika kallt, lika snöigt och lika mörkt. Typ.

Så efter att ha tagit mig hem i snöstormen från jobbet, försökte jag tänka positivt att jag verkligen skulle ta mig ut i kylan IGEN och springa. Frös när jag gick hem men tänkte att med rätt kläder så blir man lagom varm, och man blir ju varm när man springer!

Laddade med lite musik hemma, och bytte om till mina vinterlöpkläder. Nu fick jag äntligen chans att testa vissa av de tjockare kläder vi fått att testa från Craft, som långkallingshortsen med windstopper som jag tog på under vintertightsen, och lager 2 tröjan som jag hade över underställströjan. Sen på med tjockare mössa, craftjacka, reflexväst och tjockare vinterhandskar. Sen på med mina Icebugs-skor, som är tunga och lite klumpiga, men de funkar så bra på is och snö, får grymt bra fäste!

Sen var det bara att gå utanför dörren.

Frös som tusan när jag promenerade ner till karlbergskanalen. Men var peppad och allt skulle nog bli bra när jag väl satte igång att springa. Joggade på i snön som var lite tjockare på vissa ställen, slirade runt lite men hade ändå bra fäste och kunde springa på. Motvinden bet tag i en och det var bara att tuffa på framåt. Inte många ute idag, bara de som kände sig manade, lite andra löpare som hälsade med en “vi-som-trotsar-vädret-vink” och hundägare ute med vovven för dagliga rastpromenaden. Annars var det rätt tomt.

Jag sprang på i snön vanliga rundan bort till rålis. Där var det nu snöstorm, och väldigt vitt och fint! Jag tänkte först bara ta ett varv men ändrade mig sen snabbt till att köra 3 som vanligt. Strunt samma att det gick tyngre idag och skulle ta längre tid, jag kunde ju ändå springa på.

Sen samma väg tillbaka och nu hade jag vant mig lite vid den tunga känslan. Tänk vilken skillnad det kommer bli sen när man springer på barmark med lätta snabbskor. Det är bara att nöta på nu med klumpedunsskorna och träna löpning, och till våren ska jag vara snabb!

Sprang längs med vattnet tillbaka och var sen hemma igen, efter en dryg timme. Lugnt tempo idag, kallt ute, men jag var faktiskt alldeles lagom varm under turen. Trodde i början att jag skulle bli för varm efter att ha kommit igång, men det blev bra ändå. Mysig julrunda. Vit fin snö, lite blåsiga vindar och rätt så tomma gångvägar. Den vadderade kungsholmen var min ikväll!

Löpning
Totalt: 10.6 km
Tid: 01:06:26 min
Tempo: 6:15
Puls (medel/max): 139/148 bpm

>16 dec: Vinterlöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *