>Bra morgon

Måndag och ny vecka, och jag har ju julledigt nu! Men jag var trött på att bara låta dagarna passera, efter helgen som varit vilohelg efter krassligheten. Så idag tänkte jag testa på lite träning iaf, och få en bra start på dagen.

Gick upp 05.30 och åkte i tid idag bort till SATS Hötorget för lite spinning. Var i tid och slapp stressa och det var riktigt skönt. Det var Tessans klass imorse, och den har jag ju gått på några gånger nu, tycker den är bra och idag skulle jag faktiskt köra hela klassen och inte köra några egna intervaller. Och jag hade tänkt ta det lite lugnt med, för att känna på hur kroppen funkade och om jag kan träna nu igen efter förkylningen. Lite snuva har jag kvar men träning brukar ju gå bra ändå, det gäller bara att känna efter och ha lite koll på pulsen så ser man hur kroppen mår.

Uppvärmningen var 8-10 min och sen satte passet igång på riktigt. Det var backar och små intervaller här och var och det var riktigt svårt att ta det lugnt. Kroppen kändes rätt ok och pulsen höll sig bra, så jag körde på lite ibland. Inget maxande men inget mesande heller.

Höll koll på hur snabbt pulsen sjönk efter varje låt och den gick ju ner, men inte riktigt så snabbt som vanligt. Men jag körde på hyfsat ok, inte för hårt och det var så skönt att träna och att svettas! Benen kändes pigga, inte så konstigt då jag vilat i 3 dagar! Så det blev en bra start på morgonen med 55 min spinning, puls: 143/169bpm.

Sen efter stretchen gick jag ut i gymmet. Hade först tänkt köra mitt funktionell styrka program, men kände inte riktigt för att pressa kroppen mer, så jag valde att istället bara köra mage. En stark mage och bål är ju viktigt, och rätt så snyggt med, att få lite definition på magen. Just nu är min mage mest bara en stor fyrkant. Men om man börjar nu kanske man kan få lite mer streck på magen till sommaren? Annars får man väl rita dit dem! ;)

En ruta som gärna får bli uppdelad i fler

Jag körde iaf detta i mitt program:
– 3x(20raka + 20sneda + 20sneda) crunches
– 3st plankan (1:00 + 00:45 + 00:30)
– 2 sidoplankan med rotation (10 reps)
– 2×30 höftlyft (små)
Sen stretchade jag ut ryggen lite, i “korset” där man har benen åt ett håll och en arm åt andra hållet. Fick bra kontakt med magmusklerna efter 20 min magträning!

Det var min morgon. Nu har jag fixat lite hemma, och får fundera på vad jag mer ska träna idag. Ska inte pusha kroppen för hårt, men lite aktivitet är väl alltid trevligt.

>21 dec: Morgonspinning och mage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *