>Bra flyt!

Imorse när jag vaknade kände jag mig förvånansvärt frisk! En sån skillnad mot de andra mornarna! Så då var valet enkelt, klart jag skulle iväg på simträningen, äntligen!

Hann med en snabb frukost och packade väskan och gick sen iväg. Tog buss + t-bana bort till Vårby Gård, där vi (coach Mike gänget) kör simträning nu under jul och nyårsdagarna. En perfekt simboost nu under ledigheten. Idag var det träning mellan 11-13.

Vi var många på träningen idag, hade hela badet för oss, och det fanns 4 banor i 25m bassängen. Hoppade i nr 3 och körde på med bl.a Y och L från SCT. Micke stod på kanten och coachade och gav tekniktips och berättade dagens pass. Det var ett bra pass, ett LSD (long slow distance, inget annat)-pass och det passade mig perfekt. Ville ta det lite lugnt för att låta kroppen komma igång och tänkte fokusera på tekniken. Och teknikövningar blev det i passet, det var bra uppdelat så att man hela tiden jobbade på bra teknik och inte bara nötte för att mata längder eller distans, det ska ju vara kvalitet också! Jag körde med ått-grejerna hela passet, utom insim och 25:orna.

Så passet blev följande:
Fokus idag: riktning!
Insim 400m.

20x25m (1 teknik + 1 sim)
16x50m (korta ner antalet tag på andra 25an)
12x100m (75 trucker + 25 CUB)
6x200m truckerfart (prog: andra 100-ing lite snabbare)

Avbad: 50f + lite lek.
Totalt: 4100m, 2h 5 min.

Ett rätt rejält pass alltså, men egentligen var det längre, man kunde ha simmat upp till 5700 om man ville! Jag kände dock att 2h räckte gott och väl idag. Kändes riktigt bra när jag simmade, tänkte på tekniken och fick tips: Tappa inte hög armbåge vid andningen! Men vid de sista 200-ingarna kände jag av i kroppen att jag varit lite krasslig och inte tränat på ett tag. Var bara lite seg och så. Riktigt kul pass iaf, och kul att träffa alla igen!

Blev dusch och bastu och sen sällskap hem via t-banan. Var rätt trött när jag kom hem så visst har kroppen fått jobba lite! Nu blir det inte mer träning för idag, gäller ju att börja lugnt ;) Men nu är jag iaf så smått igång igen, känns toppen!

>26 dec: Simning, äntligen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *