>Svettigt!

Det var väldigt längesen jag satt på min cykel. Spinningpass har jag gått på under hösten, en del längre sådana, men trainern har jag inte kört på. Och inte cyklat ute sen Kalmar i höstas. Oj. Så det var dags nu att sätta ihop trainern och köra ett pass! Vänja sig vid sin sittposition på cykeln, och jag kan säga det, att det var härligt, jag kände mig verkligen hemma på min cykel!

Har fått ett nytt träningsschema för januari nu av coach P. Börjar med en “lång vecka” med mycket träning, som tjuvstartas redan idag. Men de första dagarna blir med lugnare intensitet, för att låta kroppen komma igång efter förkylningen. Så jag tänkte ett långt, lite lugnt trainerpass skulle passa bra idag. Valde Trainer 2h (nivå 3) idag.

Fixade till trainern, kopplade in allt till datorn, och bytte om till craft cykelbyxor och casall topp. Kör man inne i lägenheten kan man inte vara för varmt klädd, även om man har fönstret öppet. Det blir snabbt varmt och svettigt!

Satte igång bra musik på lagom ljudnivå för att peppa och dölja trainerljudet (som inte är så farligt högt ändå). Och körde igång med catalyst-programmet, valfri tid och möjlighet att ändra slope.

Körde först 12 min sittande och 3 min stående, såsom det egentigen skulle vara i programmet, men sen strulade trainern en del. Fick pausa och mecka lite och sen köra igång igen, och då valde jag att istället bara köra sittande med bra tryck och ändra slope:n lite allt eftersom. Så jag körde på med hyfsat hög kadens, runt 90 och låg i tempoställningen hela tiden. Ändrade slope från 0-1.2 och bibehöll bra kadens.

Sonic Palms – On The Beach (Club Mix)

Teven var igång och jag kollade lite, lyssnade på bra musik och trampade på. Riktigt skönt att svettas ordentligt och känna trycket i benen. Kroppen kändes bra! Riktigt härligt att kunna träna igen! Tiden gick fort och efter 2h var jag klar. Drack bara vatten under passet så efteråt var jag snabb med att dricka lite till och käka en banan. Blev iaf ett bra trainerpass på 2h, snittkadens: 86 och puls medel/max: 130/145.

>27 dec: Trainer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *