>Dubbdilemma

Simningen igår tog på krafterna ändå, jag var rätt trött imorse. Skönt att sova och ladda för löppasset istället för att gå upp för morgonsimning. Kör ändå lite “lugnare” nu i början av veckan, för att komma igång bra. Ca 2h lugn träning är ju helt ok.

Så idag mitt på dagen mötte jag upp med Alex från triathlonklubben för att springa lite långpass ihop. På mitt schema hade jag Löpning 2.00 (2) och det funkade bra att ta idag. Jag hade ju inte sprungit på nästan 2 veckor (sen jag blev krasslig), men ett lugnt långt snacketempopass funkar ju.

Det var kallt ute, och gatorna var istäckta, överallt! Jag hade klätt på mig mycket kläder, men det är svårt att veta vad som är lagom när det är flera minusgrader. Underställ + lager 2 + tunn jacka, samt kompressionsstrumpor, långkallingshorts och vintertights. Och så mössa och vantar såklart. På fötterna hade jag mina icebugs och jag var rätt glad för det!

Vi sprang i lugnt tempo och snackade massor. Det blev runt kungsholmen till rålis, sedan över västerbron, årstaviken runt, och västerbron och hem. Min vanliga långrunda helt enkelt. Den var väldigt folktom idag.

Fint väder, ljust ute och ingen vind. Men det var lite kyligt, och rätt halt! Jag hade grymt fäste med icebugsen men Alex lyckades göra en vurpa! Impad att man lyckas springa över 20km på hal is. Jag var glad att jag kunde springa som “vanligt”. Men icebugsen är nog inte gjorda för långpass ändå. Jag fick sjukt ont i tårna på slutet, som slagit emot kanten fram för skorna är ju så hårda. Ouch. Men man får välja helt enkelt: icebugs: bra fäste – onda tår, eller vanliga dojjor: glada fötter, men inget fäste och smaka is och snö ;)

Löpningen kändes helt ok. Vi tuffade på i skönt tempo och tiden gick fort. Backarna längs årstaviken tog vi lugnt, försökte hålla låg puls och intensitet. Såg skidåkarna i Hammarbybacken (tänk att man ens kan springa uppför där!) och njöt av vinterdagen helt enkelt.

På vägen hemåt sen vid söders strand kändes det lite segt, jag började ta slut på energi. Tempot sänktes men vi sprang (gled på isen?) på. Men framme vid tanto sprang vi sen upp till 7-eleven för ett snabbt stop, fyllde på med en Mer. Sen ut igen i kylan och tog västerbron hemåt. Här blåste det lite mer än innan, kallt var det iaf! Så passerade vi rålis och sen hemåt, och så var dryga 2h löpning klar!

Löpning
Totalt: 21.5 km
Tid: 02:20:05 min
Tempo: 6:30
Puls (medel/max): 149/159 bpm

Riktigt nice pass! Kul med sällskap och kul att det gick så bra att springa i vinterkylan ändå. Skönt att komma ut i dagsljuset och ha halva Stockholm för sig själv, iaf löparvägarna! :)
Men rätt skönt att komma in sen och mysa under filt i soffan. Var rätt kall och frusen. Och tårna får återhämta sig från icebugterrorn! Dagens lugna träning avklarad iaf!

>29 dec: Långpass på isgator

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *