>Bra träningsdag!

Oj vad dagen gick fort! Blivit en del träning, men hela fm blev det vila. Tog lite sovmorgon och mötte sen upp med Mia för en trevlig fika. En lång lugn stund då vi snackade träning och allt möjligt. Kul att hinna med att bara ta det lugnt med!

Vid lunchtid åkte jag sen t-banan till Hötorget för att träna lite på SATS. Dagens första pass var rodd och funktionell styrka. På schemat stod Roddmaskin 8000m (nivå 3) och sen hade jag nytt funktionell styrkeprogram att köra!

Det var rätt lugnt på gymmet såhär på dagtid, men verkade ändå va en liten lunchrusning just då, med klasser. Men jag var själv vid roddmaskinerna och satte igång med min träning. Det var lite ovant att köra så långt roddpass, men jag rodde på, lyssnade på bra musik i ipoden och fick in ett bra driv och flow i rodden.

Jag körde nog på lite högre intensitet på slutet, och det var rätt jobbigt att ro så länge! Svetten rann och jag fokuserade så mkt jag kunde och tänkte “benen” hela tiden och jobbade på bra.
Rodde mina 8000m på tid: 35:38.7, alltså ett snitt på ca 2:13/500m.

Sen gick jag runt lite och skakade ur benen så jag skulle vara redo för mitt funktionell styrka program. Det är nytt nu fr.om januari, och jag tyckte det var roligt och utmanande med de nya övningarna! Men burpeesarna hade jag fått behålla. Kändes bra att köra, kroppen var pigg och med.

Körde följande:
2 x 10 x burpee
2×1 min balansplatta
90 sek småhopp
20 x wallball
1 min pilatesboll (sitt)
1 min planka
10 chins i hjälpmaskin (6)
10 pullups i hjälp (6)
Avslutade med 1 min rodd max, utfall: 253m.

Trött i benen och i kroppen efteråt kände jag! Men riktigt kul gympass! Sen blev det supersnabb dusch innan jag åkte hemåt. Förbi och hämtade upp ett stort paket på vägen hem! Ett paket med mycket roliga saker i, kommer berätta mer om det senare.

Hade matlåda hemma att värma som lunch, och var rätt glad för det, hade inte mkt tid att pausa innan nästa pass. Käkade baconlindad kycklingfile, ugnsrostade rotfrukter och potatis samt creme fraiche.

Blev bara en snabbvisit hemma och sen drog jag iväg igen. Nu med buss och t-bana ut till Vårby Gård för simträning kl.16-18. Mastodont sådan! Ett riktigt truckarpass idag, men det var fortfarande teknikövningar. Vi körde både taglängd, få armtag, och sen en glidövning, glida på sidan på var tredje simtag. Passet kunde anpassas och göras så långt man ville/hann. Jag simmade på kontinuerligt och fick till ett långt pass idag! Kanske rekord för mig tror jag!

Vi körde:
Insim 400m.
8x(
8×25 @45 hårt/lugnt, räkna armtag, få armtag,
300 3tg: ligg på sidan och glid på var tredje armtag, 2-3sek
)
Totalt: 4400m, 2h 8min.

Det kändes riktigt bra att simma idag. Klart, var lite segt vid insimningen då jag kände mig lite trött i kroppen från annan träning, men sen när jag blev uppvärmd kändes det allt bättre. Kul pass och bra teknikövningar, fast det var lite segt att räkna alltihopa!

En helt ok dag, en dag i livin the dream-temat. Vila, träffa vänner, träna och vila igen :)

>30 dec: Rodd, funktionell styrka och truckarsimning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *