>Sista krafterna

Idag var det simning ute i Vårby Gård igen. Sista julledighetssimningen där ute med gänget. Jag var trött i kroppen, hade sovit länge men kände av att jag simmade rekordlångt igår. Ryggen, axlarna gnällde av lite träningsvärk. Men idag var det inte en fysisk utmaning att simma, det var mental träning att trotsa trötthet och ta sig dit. Pannbensträning helt enkelt.

Åkte in från Saltis och mötte sen Helena som vanligt på t-banan. Båda trötta (av olika anledningar) men grymt motiverade att öva pannbensträning och åka och simma. Men redan här började vi fantisera om vad vi skulle äta till middag ikväll. Lite väl tidigt att tänka på det innan träningen ens börjat? haha. Lite trötta och hungriga.

Men vi tog oss till träningen, och många med oss. Vi var ett stort gäng simmare som ville köra sista passet, som skulle vara fokus: teknik och fart.

Det blev lugn insimning och sen körde vi en massa korta hårdare set, blandat med teknikövningar. Jag kände i axlarna/ryggen att jag var lite trött idag, hade inte riktigt nån power att ta till. Men jag körde på så mkt jag orkade, och det var lite kul med maxningarna. Avslutade med en glidtävling, i flera heat där jag lyckades vinna totalen. (Även om jag inte vågade dyka i från pallen i finalen).

Passet innehöll bl.a följande:
250m insim lugnt

12×25 (inga andetag första 10 tagen)
12×25 fart 1-3
16×12,5 max

400 lugnt
400 med enarms

2×25 max utan andetag (jag klarade det!)
2×50 navy seals

Sen lite annat fartinspirerat och sist en glidtävling. Avbad 300f.
Totalt: 1h 45 min.

Sen fick jag lite feedback på simningen, kollade simfilmen från i veckan. Fick tips och saker att jobba med:
– ta tag längre fram, inte rakt neråt
– huvudet vrids, inte axlar och överkropp vid andningen

Kul pass, bra simning, känns i kroppen att den har fått jobba på senaste. Kan nog bli bra det här, en säsong med mycket simning och jag ska kapa flera minuter i Kalmar i sommar!

>1 jan: Simning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *