>Blandat

Det känns lite i kroppen att jag inte är van att simma såhär mycket (har blivit 9 timmar denna veckan) för jag är riktigt trött! Sov igår på em, och sov sen väldigt länge idag med. Men det är skönt, och behövs! Tränar man mycket är det ok att sova som en tonåring ;)

Rodd och funktionell styrka
Men efter sen frukost, tog jag sen tag i dagen och genomförde det som jag ändå planerat. Åkte till SATS Hötorget för lite träning. Var rädd att det skulle vara värsta rusningen där såhär efter nyår, men det var rätt lugnt. På mitt schema hade jag Roddmaskin 4 x 4 min (4) 3 min vila + Funktionell Styrka.

Intog min favoritroddmaskin och började med uppvärmning. 4 min i lugnare takt för att komma igång. Kändes otroligt segt i kroppen, snittade på 2.15 och var faktiskt rädd att intervallerna inte skulle kunna gå så mkt snabbare än så, kändes bara tungt. Men så tog jag en paus på 3 min och laddade om, satte på bra musik i ipoden och så var det dags att köra.

Och intervallerna gick faktiskt ok! Det var precis som att kroppen vaknat till och jag kunde köra på bra på intervallerna. Inte max, men nivå 4 av 5, så ansträngande! Det var riktigt kul, kände mig stark och tiden gick fort. 4 min kändes inte som så mkt efter det dryga halvtimmen långa passet här i veckan då jag körde 8000m.

Utfall på intervallerna:
Snittet blev:
1.2:00.9
2.2:01.7
3.2:00.0
4.2:01.1
(tid/500m).
Puls under intervallerna: ca 155-173bpm.

Sen var jag igång! Och nu var det att köra mitt funktionell styrka program. Det var ju nytt nu i veckan, och riktigt kul att köra. Det är så kort, men ändå så effektivt! Övningarna tar och blir jobbiga och hela kroppen involveras.

Körde följande:
2 x 10 x burpee
2×1 min balansplatta
90 sek småhopp
20 x wallball
1 min pilatesboll (sitt)
1 min planka
10 chins i hjälpmaskin (6)
10 pullups i hjälp (7)
Avslutade med 1 min rodd max, utfall: 266m.

Hade bra musik och var peppad till max. Körde på bra på övningarna, burpeesarna börjar kännas bättre även om jag fortfarande kliver bak (inte hoppar) och kör armhävningarna på knä. chins och pullups är lite kul också att köra, även om jag behöver ha väldigt mkt hjälpvikt i maskinen, men kul att iaf aktivera de musklerna och känna att det tar!

Roddmaxningen på slutet gick bra, körde på för fullt och fick nytt PB i längd där!

Tänkte bjuda på dagens musik. För er som liksom jag gillar remixar och bra beat (men inte bryr sig så mkt om texten? ;) )
Lady Gaga – Bad Romance (Chew Fu Club Remix)

Jag avslutade sen passet med axelstretchövningen med rep, och lite stretch för rumpa och rygg. Sen snabbade jag mig att duscha och åkte hem och käkade lunch, för att hinna smälta maten lite innan nästa träningspass!

Löpning
Karin kom hem till mig på em för en mys-snacke-jogg. Men det var ju så otroligt kallt idag, så vi velade lite om vi skulle springa eller gå en rask promenad istället. Men efter lite snack hemma och så, så bestämde vi att det fick bli löpning ändå! Och det är jag glad att vi valde, det var toppen!

Vi sprang vår vanliga runda runt kungsholmen, den bort via stadshagen så den blir 7-8km istället för riktiga kungsholmen runt. Det var bitande kallt! Inte många löpare ute, men väldigt fint tillplattad snö på gångbanorna så det gick ok att springa. Vi hade klätt på oss ordentligt, men i början frös man om ansiktet. Aj! Men så var det också minst -10?

Vi joggade på och snart hade vi fått upp lite värme och det kändes genast bättre. Det blev en riktig härlig löptur för själen. Farten struntade vi i, men vi sprang och njöt av vackra vita Stockholm och snackade en massa. Trevligt =)

Tiden gick fort och snart var vi tillbaka vid karlbergskanalens strand. Då vi skildes åt fick jag sen springa sista biten hem för att inte förfrysa! Men det blev ett riktigt härligt pass, och jag är nöjd med träningsdagen!

Löpning
Totalt: 7.7 km
Tid: 48:45 min
Tempo: 6:20
Puls (medel/max): pulsklockan konstig

>3 jan: Roddintervaller, funktionell styrka och vinterlöpning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *