>4e tävlingssäsongen väntar!

Nu är det nytt år, nytt decennium och nya förhoppningar och nya tag. Vid årsskifte passar det ju bra att lägga fram sina mål för nya året. Nyårslöften funkar för vissa, men jag gillar mål och målmedvetenhet med min träning. Mina mål för året har varit satta sedan i höstas, då jag planerade säsongen med Coach P. Men här kommer dem iaf. Mitt fokus för 2010!

Mål: Träningen, allmänt
Fokus under 2010 kommer att vara fortsatt totalt inriktat på triathlon. Jag ska fortsätta samarbetet med Pasi (som coach) och träna för att bli en bättre triathlet. Bättre teknik, starkare, snabbare.
– Simningen: Mer simträning (med simcoach Mike). Öka på antal simtimmar. Öva in tekniken.
– Cyklingen: Fortsätta med mer cykling! Köra inne med trainern, vänja kroppen vid sittställningen. Cykla mycket hemma (lediga fredag + helger) samt åka på cykelläger till Mallis för att få in många mil i vår.
– Löpningen: Fortsätta med bra intervallträning och distans, få upp snabbheten.
– Styrka: Köra funktionell styrka under uppbyggnadsperioden.
– Underhåll: Köra min rehab regelbundet. Besöka massör, naprapat fortsatt regelbundet för att undvika skador.

Lopp
Här är lite lopp jag tänkte ställa upp i:

Duathlon i svenska cupen. apr-maj
Göteborgsvarvet, maj
Stockholm Marathon, maj
Triathlon i svenska cupen
Sövde Halv-IM triathlon, juli
Kalmar Järnmannen (IM), aug – målet är en timme snabbare än 2009
Challenge Barcelona (IM), okt

Fler lopp kan tillkomma!

PR Mål för 2010
Triathlon
Mitt mål för Kalmar Järnman i sommar är att förbättra mig än en gång en timme från förra årets tid. Det är ett djärvt mål, men jag gillar tuffa målsättningar som ändå känns realistiska och nåbara. Det kommer inte vara a walk in the park, det kommer bli tufft. Men jag gillar det, jag vill ha något att jobba mot!

IM under 11:31:42 (just nu 12:31:42)
Halv-IM under 06:00:00 (just nu 06:29:30)

Löpning
Halvmara under 1:45 (just nu 1:47)
Marathon under 3:50 (just nu 4:09)
(PR på milen har jag inte satt, då jag inte är säker på att jag kommer kunna hinna med att springa något 10km lopp)

Där har vi dem, målen! Jag ser fram emot 2010 och är glad att året äntligen satt igång. Jag har så mycket kul att se fram emot. Seriös träning, bra erfarenheter, tuffa pass, roliga pass, tungt, lätt, förbättring, ja underbar träning! Hoppas på förbättring, mer erfarenhet och framgång. Och såklart ett skadefritt år. Nu kör vi!

Har ni planerat upp målen för -10?

>Nytt år! Del 2: Mål för 2010!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *