>Bra morgon, lite mindre bra kväll

Nu är det måndag, ny vecka och tillbaka i vardagen igen. Jag startade måndagen på bästa sättet, med träning! Åkte till SATS Hötorget (var i tid!) för att gå på Tessans spinningklass kl.06.30. Det var jag och Jane framme i hörnet och en halvfull klass annars, alla har ju inte börjat jobba riktigt än och då kanske man hellre sover så tidigt?

Jag tyckte det skulle bli kul att köra iaf! På schemat hade jag Spinning 8 x 3 min (nivå 3) 1 min (nivå 1) så det tänkte jag få till under passet. Jag hängde med under uppvärmningen, ca 7-8 min innan jag sen började med intervallerna. Det var ju inte maxning som gällde, utan en jämn nivå 3, så jag körde på med bra driv och fick upp pulsen, men kunde ligga på den nivån länge.

Det var bra musik och klassen körde intervaller i början med, många fast lite kortare, så ibland matchade det in bra med mina egna! Jag körde först sittande med hög kadens men sen växlade jag lite och körde några stående med. Man får så jäkla ont i baken av de där sadlarna!

Jag betade av mina 8 intervaller, och sen hängde jag på i sista backen upp, ca 10 min till. Sen stretch och nedvarvning och 55min spinning var klart.


Terese och Jane

Sen fortsatte jag ut i gymmet för att köra mitt funktionella styrkeprogram igen. Rättt kul, jag kollade pulsen som jag hade när jag körde burpeesarna, maxade på 160bpm i andra setet! De tar verkligen! Jag kände mig stark och pigg och betade av burpees, balans, wallball, planka och hopp och sist chins (där jag höjde!) och pullups. Sen körde jag 1 min max på rodden och kom: 261m. Helt ok. Sist körde jag axelrepsstretchen innan jag sen var klar.

Blev sen en jobbdag. Första dagen tillbaka sen 2 veckors ledighet, det tar lite tid att få igång tänket och komma in i allt igen. Men det var lugnt idag och skönt det.

Efte rjobbet åkte jag sen till Pauluns Näringscenter för att göra en bodpodmätning. Det är en äggliknande apparat som mäter volymen på kroppen och m.h.a densitet beräknar den hur mkt fett resp fettfri massa man består av. Ett intressant sätt att se om man kommer iform, om man inte bara vill se på vågen.


Äggmaskinen

Jag jobbar ju på att komma i bra form för tävlingssäsongen 2010, och detta var min startmätning. Själva siffran nu säger ju inte så mycket, utan det är förändringen jag vill se senare i vår! Men fettprocenten den var hög, högre än vad jag tyckte var ok. Så jag blev lite deppig. Lite knasigt kanske, för den ska ju jobbas ner, men ändå, jag var trött och blev less.

Så jag promenerade hem lite lätt nere och ville trösta mig. Så jag tröstköpte en av mina favorittidningar: Triathlon Plus! Gick sen hem och deppade ett tag i soffan, innan jag tog tag i mitt liv igen.

Jag hade ju planerat in lite rehab ikväll, måndagkvällar är vila/rehabkvällar. Så det var bara att sätta igång. Jag satte på lite bra musik och körde hela program 1, fast lite anpassat till vilka övningar som funkar hemma. Körde stretchövningar och styrkeövningar och kände för varje en hur ryggen började mjukas upp och släppa efter. På slutet kunde jag t.om. knäcka ut lite i rygg/nacken. Skönt! Blev 60 min rehab, och väldigt välbehövlig sådan!

Sådär, det var min dag. Hoppas er start på veckan funkat bra, utan måndagsdepp!

>4 jan: Spinning, funktionell styrka, bodpod och rehab

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *