Bara en sån där dag

Simning
Imorse var det verkligen inte min dag. Det började lite bra iaf, jag vaknade i tid till simningen och var iväg i väldigt god tid! So far so good. Tyvärr var det strul med t-banan just mellan kl.06-06.45, gröna linjen gick inte alls pga sabotage, och ersättningsbussar sattes in, efter mkt kaos. Så det slutade med att jag blev nästan en halvtimme sen till simträningen. Surt.

Men jag snabbade mig in när jag väl tagit mig dit, och hoppade i och joinade simpasset från där de andra var. Idag var det testlopp på 200m på simschemat, men det kändes inte jättelockande. Jag simmade lugnt i början för att hinna värma upp lite men kände rätt direkt att kroppen och speciellt axlarna var sega sen förra veckan. Hade inte riktigt hunnit få tillbaka nån power i dem.

Och sen fortsatte min “dåliga dag”-omen. När vi som inte körde testloppet först, bytte bana och simmade lite för att hålla igång, var det en annan kille där som simmade själv med paddlar. Vi hade simmat där i några minuter (så han borde ju ha sett oss), när han i höger bana framför mig vänder, kickar ifrån och kör rakt på mig, utan att ha någon som helst uppsikt. Blev riven av hans paddlar på ena axeln, och det gjorde ont och jag blev less. Adderat med allt annat så blev det bara för mycket! Bara jäkla skitdag!

Men sen tänkte jag att nu måste jag fokusera och iaf försöka simma det där testloppet så bra jag kunde just idag med denna dagens form. Så jag simmade på, hade absolut ingen kraft, men tog mig igenom. Avslutade sen med nedvarvningen och det blev ett kort simpass idag, men det blev iaf nåt. Var inte riktigt så det var tänkt från början. Men, men. Sånt som händer. Vissa dagar är det tungt, och de ska man också ta sig igenom!

Passet blev följande:

(Missade insim + uppv 10×50 stegrande fart)

12×25@45 ax-max-relax-1/2max (lugnare uppv här)
100 bad
100 lugnt

200 test [puls innan och efter. maxfart. max tre per bana åt gången]
Resultat 200: 3:31. Puls före: 72, efter 132.

12×25-200-100 nedvarvning
Totalt: 1300m, 44 min.

På lunchen träffade jag Sara som jobbar väldigt nära mitt jobb när hon jobbar i Sthlm, och vi tog en rask lunchpromenad. Det var riktigt kallt och vi traskade runt där i Hagaparken i snön. En riktigt trevlig promenad =)

Efter jobbet var det egentligen planerat vinterlöpning. Men löpardejterna både ikväll och imorgon har ställt in, p.g.a vädret! Runt -15 grader är för kallt för löpning helt enkelt! Jag var redo att ge mig ut och springa, men när jag gick hem från jobbet kände jag ändå hur grymt kallt det är ute nu. Helt galet! Så att ställa in löppassen var nog rätt bra ändå. Det fick bli inneträning istället!

Trainer

Så efter lite slappande och tedrickande för att få upp värmen när jag kom hem, så var jag sen redo för lite trainer. Satte igång peppande musik, kollade på biggest loser på teven och körde catalyst-programmet på trainern.

Förprogrammerade program med intervaller i olika längd och med olika belastning. Trampade på bra och höll rätt hög kadens, men kom inte upp i så jättehög intensitet. Körde istället “vänja mig vid positionen” och bara trampade på bra. Svetten rann dock och det kändes bra att träna! Fick till 75 min trainer innan det sen fick räcka för idag.

Imorgon är det helgdag mitt i veckan. Skönt! Ska få till bra inneträning då med! Och tid för återhämtning =)

5 jan: Kort simning och trainerträning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *