>Gymträning

Snacka om att jag var trött igårkväll! När jag gick och la mig så la jag mig på min spikmatta och lyssnade på musik för att släppa på spänningarna i rygg och nacke, innan jag skulle släcka. Man ska väl ligga på den där mattan i 10-30 min va? Hrm. Jag vaknade två timmar senare, mitt i natten, och hade rätt rejäla hål i skinnet! Aj. Men hade verkligen lyckats slappna av! haha

Skönt att ta lite sovmorgon idag, lediga trettondagen som ingen vet vad den betyder, man vet bara att man är ledig och det är ju alltid nåt! Efter frukost åkte jag sen in till SATS Hötorget för träning närmare lunchtid. På schemat idag hade jag Roddmaskin 6000m (nivå 3) samt funktionell styrka.

Startade med rodden, och körde lite lugnare i början som uppvärmning. Lyssnade på musik och fick in en bra rytm. Idag var det ju “bara” 6km och inte 8 som förra längre passet, så det kändes ju lite lättare mentalt. Rodde på med bra driv och låg på runt 2:10 i snitt hela tiden. Ibland tänkte jag på nåt annat och tappade fokus och då åker snittet upp direkt, så det gäller att behålla fokus!

Benen kändes lite trötta, men jag höll ut och räknade ner, tusing för tusing. Det som är bra med rodden är att man hela tiden ser på skärmen exakt hur det går, varje sekund och minut. Lättare att rätta till om det råkar gå för långsamt osv. Bara att tänka på tekniken och trycka till med benen! Körde mina 6000m på 25:58 och blev då ett snitt på 2:09.9, puls: 158/172bpm.

Gick sen runt lite för att skaka ut benen innan jag körde igång med funktionella styrkan. Var vanliga programmet med burpees, wallballs, småhopp, planka och lite balansövningar innan chins och pullups. Kändes riktigt bra idag, kroppen var igång och med. Svettades mängder och fick upp pulsen när jag körde. Avslutade sen med 1 min rodd på max, resultat: 261m.
Sist körde jag axelrepstretch, och stretchade ut bröstmusklerna, samt körde cats&dogs, stretchövning för ryggen från rehabprogrammet. Totalt blev det 30 min intensiv styrka!

Det var dagens första pass. Kändes riktigt bra, fokuserad träning och bra känsla. Nu lite mer vila, och kanske lite spikmatta? =)

>6 jan: Rodd och funktionell styrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *