>Vinterlöpartights

Vi (6 träningsbloggare i en testpanel) har fått i uppdrag att utvärdera Crafts sport- och träningskläder. Vi har testat kläderna under vintern och ger feedback till Craft vad vi tycker om dem och presenterar även våra åsikter här på bloggen. Vi utvärderar olika plagg varje vecka och denna vecka är det ER WP Stretch Tight vintertights. Vi har testat plaggen utifrån design, funktion och komfort.

Såhär står det om plagget på Crafts hemsida:

ER WP Stretch Tight
– Windproof front
– Light brushed fabric
– Lightweight technical stretch fabric
– Reflective for safety
– Draw cord at waist
– One pocket at back
– Ventilation opening under knee

Såhär tyckte jag om byxorna:

Träning
Jag har använt vintertightsen rätt flitigt nu i vinter. Jag har aldrig förut haft tjockare vinterbyxor utan allid bara kört lager på lager med mina tunnare byxor (tror inte jag sprungit så mkt ute som jag gjort denna vintern?). Men med denna kalla vintern har jag varit glad att jag haft dem! Har kört med långkalsongsshorts under och det har fungerat bra. De är lite tjockare och värmer skönt. Men om det är -10 kan det nog behövas längre långkallingar under! Jag har haft dem i allt från +5 till -10 grader ungefär.

Design
Svarta, tighta, tjockare vinterbyxor. De sitter bra och tight längs med benen och sitter där de ska hela passet. Byxan har “ventilations” hål vid knäna, så man kan nästan tro att det är lite längdskidsstuk på dem! Snygga tights tycker jag, men vi löpare tycker väl alla att tights är snyggt, och ingen annan håller med eller? =)

Funktion
Byxorna är lite tjockare än vanliga tights, i mjukt material och windstopper fram. De håller värmen och transporterar bort svetten, är fortfarande torra när man är klar med passet. Bak på rumpan finns en ficka för nödvändiga prylar att ha med sig på passet. I midjan finns en bred resår och även snöre att dra åt om det behövs.

Komfort
Jag tycker byxorna är riktigt bekväma! De är mjuka och stretchiga och sitter skönt vid midjan och rumpan men ändå tight över benen. De sitter på plats och kasar inte neråt, som vissa andra längre tights jag haft förut. De är en ny favorit i kylan. Känns lite myslöparbyxa, just eftersom de inte sitter för tight på mig.

Det var vad jag tyckte! Vill du veta vad de övriga i testpanelen tyckte? Kika in hos River, Grabben, Sara, Terese och Sofia.

Nästa vecka fortsätter testet!

>Test: Craft: ER WP Stretch Tight

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *