>Duathlonträning

Ja igår på min födelsedag, så var jag alltså och tränade spinning. Spinningpass med klubben, 3h långt och riktigt grymt! Det var segt att gå upp tidigt en lördag, men jag ville ju till träningen och vet hur kul den är.

Det var riktigt bra pass som vanligt! Anders ledde passet och vi körde mycket teknik under uppvärmningen, för att sen köra långa block. Det var block med tävlingsfart i bågen, och intervallblock. Riktigt roligt, och tiden gick fort! Kör man 10st 70/20-intervaller, så har ju en kvart gått och man har haft något att fokusera på hela tiden. Sen följde 30/30-intervaller, också 10 st, och sist 15st 50sek sittande tyngre backe med 10sek stående rush.

Otroligt svettigt pass som vanligt, känns som nån hällt en hink med vatten över en. Men jag höll igång bra idag och trivdes rätt bra i värmen. Jag drack ordentligt och åt 1 banan, 1 gel och ca 2dl sportdryck. Sen när klockan närmade sig 12 var det dags att ge cyklarna till nästa pass och ta sig till löpbanden för lite bricklöpning. Det blev 2h 41 min spinning, med puls: 136/161bpm.

Att springa direkt efter cyklingen är något man får öva in, för att vänja benen vid den där tunga känslan. Ordet “brick” står för att benen känns som ett par tegelstenar när man väl börjar springa ;) För att träna in detta krävs inte att man springer jättelånga pass direkt efter, utan det är ca 15-30minuter, för att det är övergången man ska träna på. Jag hade iaf inte sprungit nåt pass direkt efter cykling än i vinter, så jag tänkte börja med det nu.

Jag gick till löpbanden och kände direkt lite löpbandsångest. Usch, löpband, hur jobbigt och tråkigt kommer inte det här bli? Men sen tänkte jag, nej, nu ger jag det en chans! Jag har ju inte sprungit på löpband heller sen förra vintern, har haft lite löpbandsbojkott.

Men jag började superlugnt, joggade små-små steg i 7:00-tempo första minuten, och hade satt igång musiken på ipoden. Men sen kändes det faktiskt väldigt bra så då var det bara att öka tempot till runt 6:30 och sen ökade jag lite, lite för varje minut som gick. Och det kändes fortsatt väldigt bra, lätt och bra i kroppen! Så jag sprang i 20 min där och tyckte sen att det fick räcka. Sista minutrarna på 5:13 fart, så totalt fick jag ihop 3.3km.

Löpning, löpband
Totalt: 3.3 km
Tid: 20:00 min
Tempo: 6:04
Puls (medel/max): 147/164 bpm

Efter träningen där skulle jag ju sen ha stretchat. Det vet ju ALLA, att stretcha ska man göra. Så varför gör man inte det då?

Jag kände av sen igår em att det blivit nån sorts stelhet i rumpan, nån muskel som dragit ihop sig. Det stramar ner på utsida lår ner mot knät och det känns inte sådär jättebra.

Så idag var jag iväg på apoteket och köpte tigerbalsam och ett sorts värmeplåster som jag har satt på rumpan. Får hoppas att det mjukas upp lite. Jag tror det sitter i hela ryggen, mitt problem just nu. Har känt mig lite stel i ryggen och ska till naprapaten i veckan, och snart till Karin massör också. Får få ordning på detta. Så idag blir det inte så mkt träning.

>9 jan: Spinning + bricklöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *