>Knäck och stretch

Såsom ryggen/rumpan har känts efter lördagens pass var det lugnt, stretchig och återhämtningsträning som gällde idag. Det var _lite_ bättre i rumpan/höften, men fortfarande väldigt stelt. Jag fick offra lunchen idag för att ta mig till min naprapat för hjälp. Det blev ett snabbknäckningsbesök på 5min (men desto längre restid!), men det hjälpte!

Jag blev utknäckt i ryggen, höften och nacken, och det var väldigt stelt i ryggen. Där det låst sig var i mellandelen av ryggen, på höger sida. Och såsom kroppen är funtad så drar det då i alla muskler från höger axel ner till vänster rumpa och höft. Det knakade sådär mysigt och det bara kändes skönt, som att kroppen fick lite cirkulation i området igen. Naprapaten fick loss en del, men rådde mig att komma tillbaka lite senare i veckan igen, då vi antagligen bara fått loss 60-70% av stelheten nu.

Efter jobbet sen åkte jag till ett gym som ligger väldigt nära hem, men där jag inte varit på länge: SATS Stadhagen. Anledningen att det blev detta gym var att det fanns en yogaklass där kl.19.30.

Jag åkte dit i lite god tid och hann köra mitt rehabprogram först i 40 min. Det var väldigt fullt med folk där, och stretch/PT-hörnan är en väldigt begränsad yta, så det var trångt. Men jag tog plats och körde delar av mitt rehabprogram, valde att bara köra stretchövningarna idag. Avslutade med lite cats&dogs också som känns ordentligt i bröstryggen, men sen var det inte några styrkeövningar.

Yoga sen var riktigt bra! Det var SatsYoga Advanced, som jag tycker är vettig. Det är mer flow och rytm i den, och man får lite utmaningar med stretcher och balans. Jag har inte kört yoga på väldigt länge, men nu när jag var stel i hela kroppen kände jag att yoga behövs nog ändå! Även om jag kör rehab, så vore ju ett yogapass i veckan inte helt fel att få till!

Det var en riktigt bra instruktör ikväll. Man blev bra vägledd genom passet och jag höll bra fokus och hade ett bra flow. Kändes riktigt bra att sträcka ut, även baksida ben var ju rätt stelt. Men i slutet när vi gjorde hunden sista gången så kändes det att benen blivit lite längre =)
Ett skönt pass ikväll, och bra återhämtningsdag generellt, jag måste bli bättre på att ta hand om ryggen mer! Ska nog avsluta kvällen med lite spikmatta.

>11 jan: Rehab och yoga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *