>Inte helt tillbaka än

Efter nästan en hel veckas(!) vila kom jag igång lite lugnt med träningen igen. Först efter jobbet var jag hos en ny naprapat för hjälp. Hade blivit rekommenderad honom och ville få en second opinion om vad det är för fel på mig (ja ryggen/kroppen då alltså!) och hur jag ska åtgärda det.

Det blev en grundlig genomgång av rygg, höft, nacke och lite styrketest för bålen. Blev utknäckt i rygg, höft och tryck på musklerna en massa. Kändes bra och låsningarna släppte en del. Fick tips om hur jag ska träna bålen mer, stretcha bröst och höftböjare mer. Blir en del rehab för att få ordning på kroppen. Men jag gick därifrån med beskedet att träna det kan jag göra.

Så lite senare mötte jag upp med Alex i snön för ett lugnt löppass. Första träningen på länge, kändes nästan ovant, haha. Det hade snöat så snömodden som såg så lite ut imorse hade fyllts på. Hade ordentligt med kläder på och icebugspå fötterna, men man slirar ju ändå.

Vi sprang i lugnt snacketempo runt kungsholmen. Det var väldigt lugnt tempo, vi joggade på och snackade massor. Jag ville ta det lugnt och känna på hur kroppen och ryggen skulle reagera. Det fick jag reda på rätt så snart. Bara efter drygt 20 min började det kännas lite i vänster höft igen, där allt började för en vecka sen. Lite segt. Gjorde inte superont, men en känning, stelt i rumpan och höften.

Tempot sänktes ytterligare men vi joggade på. Tänkte att lite rörelse borde ju inte vara fel och imorgon ska jag ju på massage igen och mjuka upp kroppen. Tråkigt bara att det ska göra ont och att man hindras från att springa såsom man vill. Jag lovar att jag ska uppskatta mina skadefria dagar mkt sen när jag väl har dem!

Efter en skön lugn och rolig social löparrunda kom jag sen hem och passade på att köra lite bålstyrka. Körde 3×15 med övningen som jag fick av naprapaten och det kändes rejält i de djupa magmusklerna. Sen stretchade jag också ordentligt (något som jag slarvat lite med innan).
En lite halv-ok start på veckan. Hoppas kroppen rättar till sig! Kul med träning igen och trevligt sällskap!

Nu kollar jag på Idrottsgalan. Fanns en chans för triathlon att ta pris, genom Lisa Nordén. Som hon förtjänar det! Men priset för kvinnliga idrottare gick till en annan grymt duktig idrottare, skidskyttetjejen Helena Jonsson. Men Lisa Nordén är ändå bäst, hon är en stor inspiration!

>18 jan: Lugn löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *