>Rehab

Imorse när jag vaknade kl.05.30 till den tänkta simträningen var jag arg. Arg för att det gjorde förbannat ont i vänster höft. Fick ställa in simningen och skulle sova vidare, bara det att jag knappt kunde somna igen. Fick ta Voltaren innan jag sen kunde slumra i 2h till. Ont i höften, stel och krampande muskler som gjorde att jag sen typ haltade fram. Not good.

Så på lunchen idag åkte jag förbi naprapat 1 för ett snabbknäckningsbesök. Knäckte ut allt på 5 min, rygg, höft, nacke – check! Fortfarande stela muskler i ryggen, men nu utan eventuella låsningar iaf ett litet tag framåt.

Sen ikväll var det äntligen dags för lite mer massage. Gick till min massör (och triathlonkompis) Karin för grym idrottsmassage. Och inte skön, lugn behaglig sådan om ni tror det. Det var ett måste idag att gå på stelheten i rumpa, höft och ländrygg och jäklar vad ont det gjorde! Tur att vi känner varann väl för jag skrek och svettades och försökte kråla av massagebordet. Men som Karin säger: “Tänk på nåt kul! Det är bara en känsla, det skulle lika gärna vara en kittling“. Jo hm, tjena. Jag försökte intala mig själv det men det var svårt att motstå naturliga reaktioner som att undvika trycket och till slut skrika “sluuuuta, snälla Karin!” =)

Nu är jag ingen vekling på massagebordet annars, men höften och ner på utsida lår var väldigt ömt. Och ju längre man går med ont desto mindre blir ju smärttröskeln, man blir liksom öm och rädd om sig.

Men sen på slutet när det “bara” var de gamla superstela delarna i bröstrygg och nacke som hon gav sig på, kändes det ju nästan lite skönt! Men massagen var ju grymt bra som vanligt, fick kroppen och musklerna lite mer fluffade, och en bra ökning av blodcirkulationen i de stela musklerna. Det är tufft, men det gör bra.

Höften gör inte ont längre, och musklerna i ryggen har fått sig en omgång. Det kan nog bli bra det här. Ska tillbaka på ännu en massageomgång på torsdag och innan dess tänkte jag prova lite träning, hört att det ska vara kul, och bra =)

>Mer massage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *