>Träning!

Idag har jag varit på gymmet! För första gången på vad som känns som evigheter. Men jag hade ett svagt minne av att jag varit där innan, och kört hårda roddintervaller och svettats floder och satt PR efter PR. Så visst saknade jag gymmet.

Jag åkte till SATS Hötorget efter jobbet, och hade ingen riktig plan när jag kom dit. Jag ville mest träna, men träna lugnt för att inte göra något förhastat och få ont nånstans igen. Men roddmaskinen lockade, så det fick bli den.

Bestämde mig för 5000m rodd i rätt lugnt behagligt tempo, för att känna efter hur kroppen kändes. Lyssnade på musik och rodde rätt “försiktigt” på i bra rytm. Låg på 2:20/500m i snitt och det kändes lugnt. Ryggen kändes ok, benen ok, ja det var bara att ro på. Det skumma var dock hur lång tid det tog innan jag ens började svettas. Det var som att kroppen inte trodde på att det faktiskt VAR träning jag sysslade med!

Men jag kom igång efter ett bra tag och sista 5 min drog jag på lite mer, och det kändes fortfarande helt ok. Totalt blev det 23 min rodd, och ett snitt på 2.19/500m.

Sen gick jag runt lite och skakade loss innan jag sen fortsatte med lite funktionell styrka i PT-hörnan. Men idag blev det lite anpassat program. Körde 2×1 min på balansplatta med rörelse hela tiden. Sen 3×15 med bål/mag-övningen för djupa magmusklerna. Sen fortsatte jag med mage och situps 3x4x20. Sist kunde jag inte stå emot och körde 5st burpees bara för att testa. Och det kändes grymt det med!

Så lite träning blev det idag iaf, 45min. En bra start får jag säga, för jag kunde gå hem från gymet utan att halta! ;) Hängt lite med Sara ikväll, som sover över och vi passar på att umgås innan hon sen drar söderut igen.

>20 jan: Rodd och styrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *