>Långt och “lugnt”

Idag var jag på lite riktig träning igen. Ryggen känns ok och nu kan jag äntligen träna! Det var långspinningpass med triklubben idag som varje lördag, och jag hade fått plats på passet kl.09-12.

Jag hade dock bestämt att ta det lite lugnt, inte ryckas med för mycket i eventuella intervaller och köra på och låta kroppen komma in i träningen igen. Passet var riktigt bra som vanligt! 3timmar kan ju låta långt, men tiden går faktiskt rätt fort, och man har något att tänka på hela tiden. Antingen teknikövningar, backar eller intervaller, och med fokus på drivet och rundtrampet kan man nästan visualisera sig på en av sommarvägarna, susandes fram i 32km/h.

Första timmen körde först lång uppvärmning, följt av teknikträning. Enbensintervaller och mycket liggandes i bågen samt en del längre stående backar.

Under andra timmen fick vi sen testa på en sorts intervaller som enligt rön är väldigt bra. Vi körde 10st: 30sek maxintervaller med väldigt lång vila emellan (drygt 3 min). Med så pass lång vila återhämtar man sig och kan köra verkligen på max på intervallerna. Här höll jag mig ändå i skinnet och tryckte inte på helt till max. Kände efter lite hur ben och ryggmusklerna kändes.

De intervallerna tog ju drygt 35 min. Sen fortsatte vi med längre stunder i bågen, och långa backar och en del teknik igen. Sen plötsligt hade klockan blivit 12, och min klocka stannade på 2h 46min träning. Åt en banan samt en powerbar under passet.

Det kändes riktigt bra att spinna idag, det var så skönt att vara tillbaka! Kroppen kändes ok, såklart lite stel i ryggmusklerna, men inte såsom innan. Nu gäller det att träna smart!

Jag drog av mitt genomblöta linne och satte på en varmare tröja för att sen köra lite yoga och stretch efter klassen. Tänkte att jag skulle verkligen ta hand om min kropp nu, och inte slarva med stretchingen! Så jag körde yoga i 20 min för att sträcka ut. Det blev en del solhälsningar (A och B) samt solhälsning in till triangeln, rumpstretch, framsida lårstretch och sist korset och sen skulderstående och plogen. Avslutade även med bålövningen 3×15.

Det kändes riktigt bra att sträcka ut, men när man precis har tränat är man ju lite mjukare och jag kom ju ner med hälarna nästan direkt i hunden. Men det kändes vettigt med stretch!

>23 jan: Spinning och lite yoga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *