>Förhandlar med mina arga muskler

Idag har jag mest tränat “bra och schyssta” saker för min kropp, men ändå är den inte riktigt i balans och kompis med mig. Jag började med ett yogapass på Zenit i förmiddags.

Det var ett SatsYoga Advanced pass som vanligt, men inte riktigt som vanligt ändå. För instruktören verkade vara riktigt duktig och hon körde sin egen variant, alltså inte enligt exakta schemat som annars göra, typ “rörelse x följt av rörelse y”. Utan det var fokus på “flow” idag, och det var riktigt tufft! Det var ständig rörelse, flow i rörelserna enligt andningen och inte mycket vila.

Jag blev snabbt varm i kroppen och det kändes bra! Man skulle inte tänka så mkt utan köra i flowet och bara låta kroppen göra jobbet, för då hann inte tankarna med och det skulle vara bra. Så jag bara hängde med. Men det är så himla skönt med yoga, att det är så prestigelöst ändå. Det är helt ok att bara strunta i nån rörelse och lägga sig och vila i barnets position, eller att bara göra halvvägs rörelsen för att kroppen inte vill just idag. Och detta är fortfarande ok. Och ett “bra” pass behöver inte betyda att man klarar precis allt just den dagen. Härlig inställning ändå, att man är så bra man är, just idag.

Yogan var ändå rätt tuff idag och det var riktigt skönt med avslappningen i slutet. Sen gick jag ut till löpbanden för att testa kroppen lite. Tänkte mig en väldigt kort löptur på ett band för att känna efter hur kroppen kändes, ryggen, höften och allt. Jag började jogga lugnt, tittade lite på teven, lyssnade på musik och började minnas när jag och Sara stod just där för 2 år sen och sprang ett marathon på löpband. Shit vad länge vi höll på! Men idag skulle detta vara superkort.

Jag joggade på väldigt lugnt och det kändes ju bra i kroppen. Inga smärtor nånstans. Visste först inte om 10 eller 15 min var vad jag skulle landa på, men eftersom det kändes ok så valde jag 15. Tiden gick fort, men efter ca 12-13 min började det gnaga lite i höften. En liten, liten smärtkänsla och lite krampande på baksida lår/rumpa. Faaaan. Jag joggade vidare iaf sista minuterna och svor sen över att jag inte ens kan springa en kvart utan att få ont!?

Så jag tog mig bort till stretch-hörnan och började köra mina yogaövningar för stretch. Hunden, stretch för rumpan, framsida lår, höftböjare. Fortsatte sen med lite bålstyrka. Körde bålövningen 3×15, följt av situps 4x(3×20) och sist sidoplankan med rotation (10 rep per sida).

Stretchen var ju bra, men den gjorde inte att all smärta i höften försvann. Det är ju verkligen muskulärt mitt problem, antar att ryggen (höger sida) fortfarande är stel och låser sig, och drar i vänster rumpa, som krampar och drar i musklerna som går ner på höft/baksida lår, ner mot underbenet. Känns som att gå runt med kramp/träningsvärk helt enkelt. Segt. Men jag kan inte vila bort det här, det krävs ju rörelse, stretch och behandlingar för att få ordning på det.

Ikväll gick jag en promenad med Mia och kände fortfarande av det till och från. Men det är ju bra att röra på sig och få ökad blodcirkulation i musklerna. Vi gick en promenad runt på kungsholmen innan trevlig fika!

Nu ska jag planera veckans träning och hoppas på att kunna få till lite vettig träning ändå. Och att rygg/rump/höft-grejen löser sig. Blir fler minipass i löpning innan jag kan kalla mig “hel”.

>24 jan: Yoga, minilöptur och mer stretch

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *