>Flum

Motivationen går lite upp och ner. Precis som Sara funderat så kan man faktiskt tröttna på även de saker man tycker är kul och gillar också. Och när ryggen strular så kan motivationen dala. Men det handlar om att uppskatta det man kan göra, istället för att fokusera på smärtan. Jag kan cykla utan att ha problem. Alltså var det spinningpass planerat imorse.

När jag vaknade dock var jag totalt opepp att träna. Var vaken ett tag och fick verkligen förhandla med mig själv, innan jag till slut sa till mig att skärpa mig. Nu åker jag till gymet, kom igen! Och jag är så glad att jag gjorde det, för passet imorse var toppen!

Det var Tessans spinningpass på SATS Hötorget imorse kl.06.30. Jag kom dit i tid och slapp morgonstressa. Var sen laddad när passet väl började, då hade jag släppt alla tankar om onda ryggar och dålig motivation.

Passet var riktigt roligt! Vi började med ca 7-8min uppvärmning innan passet sen körde igång på riktigt med intervaller. Det var 13st intervaller i olika längd, från ca 30-55sek/st, och kanske 1 min vila emellan varje. Vi körde på en växel första halvan och kunde sen öka på ännu mer och då veta hur mkt tid som var kvar på intervallen.

Riktigt bra upplägg, och jag körde på hårt! Kroppen kändes bra och jag tänkte på hur pigg jag känner mig i kroppen. Ja så mkt som jag vilat är det inte konstigt! =) Och sen äter jag ju bra mat och får bra energi att förbruka! Efter intervallerna var det sen en 20min lång backe, med olika pulshöjande övningar som lite “jumps” och lite intervall-liknande stuk på slutet. Kändes iaf grymt bra efter 55 min spinning!

Sen gick jag bort till PT-hörnan och körde lite styrka/stretch i 20 min. Körde bålövningen, balansplatta, sidoplanka, armhävningar, pilatesboll och sist lite yogastretcher.

Ikväll efter jobbet och lite slappande hemma var det dags att ta en battle med motivationen för andra gången idag. Jag hade ett yogapass planerat men jag var lite trött och det var ju rätt skönt hemma. Men så fick jag verkligen tänka på vad jag behöver just nu. Jo, yoga. Ryggen behöver det, och hur ska jag annars bli bättre?

Så jag tog en promenad på isig gångväg bort till SATS Stadshagen ikväll. Det var ett SatsYoga Advanced pass där som jag testade för några veckor sen. Riktigt bra pass, med bra instruktör och rätt så rättfram pass, inte så flummigt.

Jag hängde med bra idag och hade bra flow i rörelserna. Och fick till en del sköna knakningar i ryggen, som var rätt stel. Redan i triangeln så fick jag till höga knak i mellanryggen, på båda sidorna. Sen i hunden fick jag till bra stretch och kom hela vägen ner med hälarna i golvet. Och sen knakade det igen när vi körde korset. Skulderstående kändes också grymt bra idag, jag börjar lära mig och få kontroll på kroppen!

Det var riktigt skönt med avslappningen på slutet. Bara släppa alla tankar, låta dem vara som små moln som blåser förbi där man ligger och tittar upp på en solig himmel. De finns där och jag ser dem, men jag tar inte tag i dem just nu. Kroppen slappnade av totalt och det var så skönt.

Men den häftigaste känslan var ändå när vi sedan skulle börja vakna till liv och börja röra fingrar och tår, och jag fick en sån grym känsla när jag helt avslappnad bad kroppen att vifta på tårna, och jag viftade på tårna. Jag fick en sån känsla av tacksamhet sköljandes över mig. Jag var så tacksam för att jag har en kropp som kan röra på sig, som fungerar så bra. Jag har känsel i hela kroppen och kan gå, stå och röra mig. Det gäller att uppskatta vad man har, och idag kom den känslan till mig, helt utan tankar och tvång. Ok, ja vet, lite flummigt, men det var en helt härlig känsla!

Man _kan_ faktiskt vara glad och nöjd med delar av livet även om allt inte är toppen till 100%. Det gäller att tänka rätt. Ja, jag har ont i ryggen, men nej det påverkar inte allt jag gör. Träningen ligger lite lågt, men maten går bra, kroppen känns bra i allmänhet, jag är glad och nöjd och omger mig med roliga saker och härliga vänner som motiverar och peppar. Jag får se mina små problem med kroppen som en utmaning och en erfarenhet. Det gäller att lära sig balans i träningen, såsom balans i livet.

>25 jan: Spinning, styrka och yoga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *