>Truckarpass

Det blev inte så många timmars sömn inatt (kanske 5?) men jag kom ändå upp imorse till simträningen. Var inställd på att jag skulle dit, och såg fram emot träningen. Mötte F som vanligt på t-banan och vi hade föjde dit, mötte även sen H utanför. Vi hade haft sms-kontakt så att vi verkligen tog oss dit båda två! Träffade även Sofie inne på badet, redo för med simning!

Vi hade alla sett på schemat som mailades ut igårkväll att det var ett mastodontpass på gång. Truckarsimning! Bara att hoppa i poolen så fort som möjligt alltså för att hinna med hela passet.

Hann bara med halva insimmet, sen körde vi igång. Jag låg först i banan och räknade längder och höll koll på starttider. Rätt så nice, då hade jag nåt att fokusera på. Det är verkligen så med simningen för mig, att om jag inte är “där” och fokuserar på bra teknik, utan börjar tänka på en massa annat, ja då tappar jag fart direkt! Men nu räknade jag bra och sköt bort alla andra tankar, och körde på rätt jämnt på alla 100-ingar i setet.

Vi körde följande:
Insim 200.

*20×25 (1:lite andning 2:mycket ben)
*8×100 @ 2:10. Snittade på ca 1:55-1:57.
*100 löst
*8×100 @ 2:10. Snitt 1:55-1:57.
*100 löst
*4×100 @ 2:05. Snitt ca 1:50-1:55.

*300-200-100 nedvarvning
Totalt: 3500m, 1h 23 min.

Det kändes ok att simma, men jag var ju fortfarande stel i ryggen, och kände en del i skulderbladen att det var lite krampigt. Jag körde med åttgrejerna hela passet och försökte även tänka på “fram med höften, spänn magen” för att stötta ryggen. Matade på bra under passet, jämn fart under 100-ingarna och väldigt lugnt på slutet under nedvarvningen. Men det gick iaf att simma. Men mer yoga för rörlighet blir det! Och lite mer behandling. Mer om det senare.

Ikväll fick jag dock känna av att jag inte sovit ordentligt inatt. Jag är verkligen inte människa när jag inte sover ordentligt! Trött, grinig, frusen. Inte en chans att jag skulle på nån kvällsträning. Nu blir det spikmatta och sömn! Det borde planeras in precis som träningen!

>26 jan: Simning och sömnbrist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *