>Äntligen!

Idag har jag kommit igång med träningen! Och idag har jag simmat 100m på 1:18! ;)

Dagen började tidigt imorse, redan kl.06.30 var jag uppe och åt frukost. Blev hämtad av Sofie och sen åkte vi till Vårby Gård för lördagssimning med coach Mike. Jag hade inte tränat sen i tisdags, och på nåt sätt kändes det som veckor sedan, och inte bara 3 dagar.

Jag sa till Micke att jag skulle ta det lugnt idag, för att känna på hur kroppen kändes. Ryggen kändes riktigt bra, men det var mycket mentalt, att jag var nästan rädd för att träna, i rädsla för att det skulle börja göra ont igen. Men jag värmde upp lugnt och sen var passet igång.

Vi körde en del teknikövningar och sedan körde vi 50m i olika farter. Sista 50an var “på tid” och där fick jag 45sek som resultat. Ingen höjare till dagsform alltså. Vi körde sen lugnt 200m och sen var det dags för 4×100 på tid, men med så jämna tider som möjligt. Vi startade i olika startgrupper och vissa av oss blev beordrade att använda hjälpmedel, som fenor. Däribland var jag, och det kändes rätt idag, då jag var rätt “seg”.

Fenor är roligt, jag brukar nästan aldrig köra med det, så det känns väldigt speciellt. Och idag kändes det verkligen som att jag “flög fram” i vattnet. Man fick en liten, liten inblick av hur det kan kännas att simma snabbt alltså! Jag simmade påoch forsade fram i vattnet, det var rktigt kul! Fick tiderna: 1:(25, 21, 20, 18) på mina 4 hundringar. 1.18 på 100m alltså! Bara typ 25sek snabbare än utan fenor, haha!

Sen körde vi mer teknik, olika andnings och armräkningsövningar. Vi avslutade med en 25a max, där jag fick resultat 20sek. Totalt blev det väl ca 2000m på de 1h 30 in vi höll på.

Efter dusch åkte sen jag med Helena och Lena till IKEA för lite tidsfördriv innan nästa träningspass. På IKEA kan man äta frukost för 10kr. Det var ju perfekt för oss simmare! Vi tog en fika (frukost) innan vi sen strosade runt i varuhuset. Blev lite småprylar för min del. Sen åkte vi vidare till Sickla för spinning med triathlonklubben.

Vi hade tagit kl.12-14-passet idag, just för att hinna med både sim och cykel. Blev lite sena, men jag orkade inte stressa sen utan ramlade in ca 10min sent. Det var Pål som ledde passet och det var riktigt bra!

Det var en lång backe som uppvärmning och sen körde vi en del teknik och coretest, innan vi sen körde en del i triathlonbågen. Efter några backar till körde vi sen “tokintervaller“. Dessa började med 00:15 sek, sen 00:30 osv upp till längsta som var 2.45. Sen tickade det neråt istället. Vilan emellan varje var kanske 1-2 min, och det var lätt att följa med då musiken var anpassad till intervallerna. Jag körde på så gott jag kunde, men kände också efter så att rumpan/ryggen kändes ok. Hög kadens och inte så jättetung belastning, men jag fick upp och ner pulsen rätt bra på intervallerna!

I slutet körde vi sen “tävling” där det var ryck och lugnt blandat, mest ryck hela tiden! Riktigt kul att vara igång och träna igen, ryggen kändes ok och jag stretchade rumpan efteråt. Blev totalt 1h 50 min spinning med puls: (medel/max): 128/165bpm.

Skönt med träning, men sen när jag kom hem var jag rätt trött. Tidiga morgnar, inte så mkt sömn, och sängen lockade enormt. Skönt att ta en powernap!

>30 jan: Simning och spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *