>Jobbig vecka, men bättre slut

Det har ekat tomt här på bloggen i veckan. Det är inte något som händer ofta, men jag har inte mått toppen helt enkelt. Ryggen har strulat, jag har inte tränat, och inte orkat uppdatera något här heller.

Ni som läst här kanske har koll på att jag har haft problem med ryggen till och från. Det är stela, starka muskler i ryggen som drar snett och bidrar till låsningar och kramp. Krampen gör att det värker, hela tiden, i ryggen och jag har svårt att koncentrera mig på något alls. Tis/ons/torsdag var det riktigt jobbigt, jag hade ont hela tiden.

Jag vilade då en del och gick till Karin massör i torsdags kväll. Ryggen var nu mkt stelare än förra veckan och varje kota i ryggen smärtade vid tryck. Jag blev less på allt och började gråta under massagen. Less på att inte kunna träna, inte få nån ordning på det, när man försöker göra allt “rätt”.

Men i all motgång så blev det iaf lite mer positivt i fredags. Jag hade fått tips av coach Pasi om en massör i Örebro som var väldigt bra på att behandla smärtande muskler. Så jag fick tid och åkte till Örebro i fredags, på min lediga fredag. Blev flera timmars behandling, men inte vanlig “idrottsmassage” utan mer tryckbehandling som fick de stela musklerna att släppa och slappna av. Tryck på fötterna, ben, höft, rumpa och rygg. Jag var alltså inte bara stel i ryggen, utan i hela kroppen, men det är i ryggen som symptomen märks.

Det gjorde ont, och var rätt jobbigt under stunder, men det fungerade! Var bara att stå ut och andas, och musklerna släppte efter, en efter en. Vågade knappt “ropa hej” att det var bra i ryggen nu, men det kändes så otroligt skönt när jag åkte hem, att för första gången på länge ha en avslappnad rygg.

Ryggen är inte helt bra än, men en väldigt bra bit på rätt väg. Det gäller fortfarande att träna upp bålstyrkan, stretcha ordentligt, samt även att trycka på vissa triggerpunkter för att få musklerna att släppa. Men jag kan träna nu igen, och mår hyfsat bättre!

Med bakslagen i veckan, kom även tyvärr ett bakslag i maten. Efter 68 sockerfria dagar slog det till i torsdags kväll och jag åt onyttigheter. Var egentligen inte sugen, men det är konstigt hur man i tuffa tider får ett känsla av att mat ska hjälpa? Inga otroliga mängder, men det var ändå ett break i sockerfri-utmaningen. Jag tar dock nya tag och startar den igen. För det är ju så skönt att slippa sötsuget!

>Status: Ryggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *