>Träna och sen balansera med rehab

När klockan ringde kl.05.30 imorse var jag så nära att traska tillbaka till sängen. Men så plingade mobilen till och ett sms från Helena: “Simma?“. Det räckte för att få mig på rätt köl igen. Klart jag skulle simma! Man ska helt enkelt inte tänka så mkt på morgonen, utan bara ta sig till träningen.

Mötte Fredrik som vanligt på t-banan och vi hade följde till badet och stod och frös utanför innan de öppnade. Sen var det bara att snabba sig in och hoppa i poolen. Tisdag betyder ju truckarpass, långpass i simning.

Hann med 200 insim innan vi satte igång med passet. Det var bara att följ programmet och beta av alla set. Dock var det lite svårt med 7-taktsandningen tyckte jag, och fuskade ner den till 5 för att inte drunkna. Sen var det lite fart idag med, inte bara truckande utan lite maxande också!

Vi körde följande pass idag:

Insim 200.

*800 (150 3/5/7-takt + 50 catch up med mycket ben)
*16×25 (ax/max/relax/halvamax)
*600 (25 ben + 50 sim + 25 catch up med mycket ben)
*16×25 start kortast möjliga @30/35. Första 4 på @30.
*400 (100ingarna 1-4)
*16×25 (max @ 45)
*200 (5-taktsandning).

Totalt: 3600m, 1h 29 min.

Det gick ok att simma idag, det var bara att köra på och försöka hinna med allt innan klockan blev allt för mycket. Jag simmade på, men kände av lite stelhet i höger skuldra igen. Försökte tänka på tekniken och ha hög armbåge i draget.

Efter jobbet drog jag sen till gymet. Blev lite senare idag men jag hade fått mer instruktioner om rehabträningen från Marcus, så det var bara att genomföra. Hade fått ett nytt kortare program som jag nu ska köra 3ggr/veckan, samt det långa då 3ggr.

Det var ca hälften av övningarna, många stretchövningar och bara några styrkeövningar. Men det kändes i höfterna/hållningsmusklerna att jag kört igår med. Det tog rejält och jag antar att det är bra? Hann med träningspasset på 45 min och det kändes riktigt bra att genomföra.

Nu gäller det att fortsätta med rehabvanan, snart kommer jag kunna alla övningar utantill!

>2 feb: Simning och rehab

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *