>Träningsdag med kändisspotting
Jag bloggar numera på Runners World och länkar direkt dit så att mina bloggläsare lätt kan hitta dit. Det går även bra att lämna kommentarer här!
Det har varit en lång dag idag. Med mycket träning. Och mycket träningskändisspotting under tiden! Det började imorse med att Colting kom och joinade vår simträning med coach Mike. Jag simmade på i den långsamma banan och såg mest att de (mike, colting och några till) inte kunde hålla sig från att tävla i navy-seals-50:or på slutet. När jag efter passet pratade med Micke om tips, fick han sätta sig ner, trött efter passet, haha.
För mig gick simningen ok idag. Var första dagen på länge som jag inte hade ont i skulderbladen under simningen. Ryggen börjar bli bättre alltså! Men jag måste fortfarande jobba på tekniken. Teknik, teknik!!
Vi körde följande pass idag, inte superlångt:
Insim 150f.
*8×50 (25 Enarm Demont 25 Catch up Hårda ben)
*2x[300 (100acc/100trasa/100acc) + 8×25 (AMR1/2)@40]
*8×50 CS kort vila. Välj starttid för 8-12s vila
*100 ez
200 avbad.
Totalt: 2250m, 1h 4 min.
Efter jobbet ikväll var det sen mer träning på gång. Riktigt rolig träning ute på träningscentret Bosön. Coach Pasi hade bestämt löparträff med oss alla adepter till kl.19, för att springa intervallpass på innebanan där. Jag visste inte om jag var redo för några löparintervaller, men ett roligt pass med inspirerande människor ville jag inte missa!
Jag mötte upp med energiknippet Sara vid jobbet, och vi åkte sen ut mot Bosön, i väldigt god tid. Vi var faktiskt där i så god tid att vi hann med ett simpass innan intervallerna. Vi hittade till den lilla simbassängen som var ca 15-20m lång.
Vi körde ett teknikinspirerat pass, och tipsade varann om alla möjliga olika teknikövningar. Vi körde bl.a enarms, knytnäve, tretagsglid, flytövningar på sidan och på rygg, och avslutade sen med en massa (försök till) fjärilssim. Vi var lite oeniga om hur fjärilssim verkligen går till. Jag har knappt kört nån fjäril på sistone, men när jag började med triathlon (och simning) i USA så lärde jag mig att det var två små kickar till varje armtag (om man nu lyckas med armtag med båda armarna samtidigt, annars får man köra enarms!), medan det finns en variant att man bara kör en kick för varje armtag.
Vi övade på en del och Pasi kom sen och kollade/gav tips och vi fick inte riktigt ordning på vad som var rätt gällande fjärilssimmet. Men nu hittade jag iaf en video på youtube som förklarar den där “extra kicken” som jag hade lärt mig, det är alltså om man vill bli extra snabb! :)

Det blev iaf ett litet extra simpass på 45 min och sen duschade vi och gjorde oss redo för lite löpning istället. Vi var ett gäng på 6 löpare (Pasi adepter) som skulle köra intervallpasset. Jag hade ställt in mig på att kanske bara kunna springa i 10 min (efter mina senaste testa-om-jag-kan-springa-pass), jag ville ju inte köra på och få ont i höft/rygg igen och sen inte kunna träna på. Så jag var rätt lugn inför passet, skulle ju bara hänga med lite.
På Bosöns 200m bana var det fullt ös ikväll, och massor med duktiga löpare. Men det var verkligen alla olika nivåer, så det var bara att köra på i sin egen takt. Vi började med uppvärmning i 5 min, lugn jogg runt banan. Sen körde vi några varv löpskolning, allt efter Pasis coachning. Sen efter lite stretching var det dags för intervallerna.
Planen var 5 st 4min intervaller i nivå 4 (av 5). Alltså ansträngande, men absolut ingen maxning. Min rygg/höft kändes väldigt bra idag, alltså kändes inte av alls. Det var en riktigt skön känsla, men jag var ju fortfarande lite rädd för att det skulla hugga till. Men jag bestämde mig iaf för att testa på någon intervall, och sen stanna om det inte kändes ok.
Så vi satte av i vår första intervall. Pasi höll koll på klockan och det var bara att springa och räkna varven och hålla fokus på bra teknik. Vi sprang på där och man blev varvad av alla möjliga löparkändisar, Anders Szalkai i vintermössa, samt TSM-coachen Ruben McRae. Var en del andra också som bara flög förbi och man fick lust så att haka på och springa med i typ…5m, men jag höll mig i skinnet och tassade på i lagom tempo. Första intervallen var en “känna på det” intervall och jag sprang den i 4:18-tempo.
Höft/rump/ryggen kändes det fortfarande ingenting av, så jag bestämde mig för att testa en intervall till, det var ju så roligt! Så efter 2 min vila satte vi av igen. Fast nu bestämde jag mig för att det var sista intervallen och att jag skulle köra lite lugnt. Så jag stressade inte utan bara hittade en bra rytm och benen trummade på. Folk fick passera och varva hur de ville, jag sprang i min takt. Runt, runt och 4,5 varv senare så blev det ett tempo på 4:24 på denna intervall.
Nu var jag nöjd med intervallträningen och löppasset för dagen. Vågade inte pressa mer och riskera att få ont. Jag tog ett varv i lugn nedjogg och stannade sen klockan på 24 löpta minutrar. En ökning med över 100% sen superkorta löppassen innan. Och ingen smärta! Lovely!
Jag stod sen och hejade på de andra på de sista intervallerna och avundades dem. Åh vad kul det såg ut att vara, jag vill springa mer! Det var ett riktigt roligt pass ikväll, inte bara för träningen, men för de härliga människorna och energin vi ger och får!

>Träningsdag med kändisspotting

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *