>Skönt trött

Jag är trött, helt galet trött. Sitter apatisk i soffan nu, men det känns ändå bra, för jag har tränat hårt ikväll. Varför det? Because I CAN! :)

Dagen startade dock med den förnuftiga träningen, 1h 15 min rehab på SATS Hötorget imorse. Det var väldigt tomt på gymet, iaf i PT-hörnan, de flesta kör kanske kondition på morgonen? Jag ser nu rehabträningen som “styrketräning”, det blir lite lättare att motivera sig för den då. Att gå upp tidigt och inte sova vidare, för att köra den lätta tråkiga träningen? Nej! Det är den grymt bra träningen! Och att ha en hel och smärtfri rygg motiverar ordentligt!

Så jag hade iaf startat dagen så bra som möjligt, kanske lite lite sömn dock. Ska jobba på det med och lägga mig i tid, för sömn är viktigt för att återhämta sig från all träning. Bara svårt när det är så mkt att hinna med.

Ikväll var det dubbelspinningdags igen, onsdagkvällar på Hötorget är det grym spinning! Jag körde första passet (Pias pass) med Nilla brevid. Det var grymt bra stämning och vi peppade varann hela vägen. Jag var dock lite trött/okoncentrerad idag kände jag, inte i kroppen utan i sinnet. Hängde inte riktigt med i passet, vad som var vad, men försökte köra på när jag fattade att man skulle göra det! :) Det var backar med bra växlar på, och flacken och en del ryck. Riktigt roligt pass! Och tiden gick ju alldeles för fort, och sen var det slut.

Tur då att jag hade bestämt att köra ännu ett pass. Jag käkade en halv banan och drack en massa vatten. Hade svettats mängder under första passet redan. Nilla tackade för sig och istället mötte jag upp med Alex som var ny spinninggranne. Jag var piggare idag än vad jag var förra veckan, och var nu redo för Andreas grymma Giro d’Italia pass.

Det var lång uppvärmning och det gällde att komma igång igen och få kroppen att vara redo för än mer spinning. Men kroppen kändes grymt bra idag! Sen satte vi igång, och vi var ett team som körde och ryckte när vi kände för det och peppade varann. Det var naturliga intervaller efter hur låtarna var upplagda. Man fick helt enkelt lyssna på kroppen och köra på efter hur det kändes. Men träningen ska ju vara effektiv och jag kör hellre på än slöar på cykeln, så det var grymt bra drag! Massor med intervaller, rusher, stående, sittande. Riktigt, riktigt kul pass! Och pulstopparna avlöste varann och jag låg nära mjölksyran flera gånger.

Men känns det bra kan man lika gärna köra på, eller hur? Jag var bara så glad och tacksam för att kroppen var med, och hade inga smärtor nånstans! Jo en del skrikande ben och trötta muskler, men det är ju en helt annan sorts smärta, och den kan man hantera!

Så totalt blev det 2h 15min grym spinning ikväll, med puls på:
Pass 1: 145/174
Pass 2: 150/174

Efter spinningen sen gick jag direkt till löpbanden. Alex skulle springa 12km, jag nöjde mig med 12minuter. Det kändes lagom som bricklöpning nu efter spinningen, och jag ville inte riskera att få ont igen. Så jag sprang på lugnt, var lite trött generellt men benen fungerade att springa på ändå. Startade på 9.8km/h och ökade lite då och då och upp till 12.8km/h på slutet. Sprang där och snackade lite och tiden gick fort. 12min kändes dock alldeles perfekt lagom ikväll. Kom 2.1km så blev ett snitt på 5.43.

Där har vi dagens träning. Nödvändig träning blandat med riktigt kul, pulshöjande, svettig, rolig träning! Och kroppen kändes BRA! Jag kan träna hårt igen! Men nu är jag helt slut. Trött och längtar efter sängen. Gonatt!

>Skönt trött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *