Spinning
Ibland blir det inte riktigt som planerat. Idag har varit en lite seg dag. Och det började redan igårkväll. Jag var trött, men jag hade inte lust att gå och lägga mig, och ingen lust att planera lördagen, eller packa träningsväskan. Och ju längre tiden gick desto mer insåg jag att jag inte skulle lyckas gå upp kl.06 för att hinna åka till simträningen på morgonen. Så simningen skippade jag.

Blev istället sovmorgon och lugn frukost hemma. Men sen kändes det lite som att jag skulle fastna där med. Fastna i bekvämligheten och bara vara liksom. Bara låta tiden gå utan att få nåt gjort. Så blir det lätt om jag inte planerar upp dagen, då blir det för mycket val och möjligheter att tiden bara går och till slut får man inget gjort alls!
Men jag lyckades ta tag i saken, packa träningsväskan med spinningkläderna och åka iväg till Sickla för långspinning med tri-klubben. Jag var inte jättesugen på träning, men visste att jag skulle trivas när jag väl kom dit.

Jag var väldigt tidig till passet som går 12-14, så jag hann med att ta en ledig cykel och börja lite innan, under slutet av passet som går 9-12. Precis när jag kom in var det tuffa intervaller i full fart, men jag insöp en
ergin och körde istället bra uppvärmning och tittade på starka cyklister där inne.
Så jag fick en lång bra uppvärmning. Sen kl.12 startade “vårt” pass och då var det bäste Pål som höll i passet. Ett kul pass med grym musik! Efter uppvärmning körde vi teknikträning med rundtramp, sen längre tunga backar, en på 20 min och en på 27min. Däremellan var det en del tryck i tempobågen, i tävlingstempo, eller ja, tävlingspuls. I slutet körde vi även en liknande del, tävlingspuls men med högre kadens. Körde på ordentligt och det var riktigt kul!

Jag satt bredvid Pontus, klubbens senaste Hawaii-ironman under passet och snackade en del och försökte få lite tips och inspiration. Man får ta varje tillfälle i akt att lära sig av andra! Han körde på sin cykel+trainer, och den cykeln är nog värd mer än alla spinningcyklar tillsammans därinne. Snygg cykel! Min nya är också svart, och kommer bli svarta snabba faran på vägarna! (inte samma exklusiva märke dock, hehe)
Det var kul att spinna idag, men tyvärr höll segheten i sig lite under träningen med. Jag trampade på men fick inte riktigt upp pulsen idag. Nöjde mig med det och körde på så bra som jag var just idag. Då rygg/nacke kändes lite stelt på slutet, valde jag att avstå från bricklöpningen efteråt. Jag är ju den nya träningsKarin nu, den förnuftiga som ska träna smart och hålla hela säsongen! Jag fick iaf 2h 20 min spinning idag, det får jag vara nöjd med. (Puls: medel/max: 126/153).

Blev heller inget småjoggande med MarathonMia och gänget som gjorde Kungsholmen idag. Jag såg att det snöade imorse och jag hatar snömodd. Jag tänker slänga in mina icebugs i garderoben i ren protest. Jag vill ha snöfria gator! Nu! Och helst sopade också. Grusfria, rena gator och 10+grader. Kan man få det?

Spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *