>Tråkig träning

Träning är och ska vara rolig, det är ju därför jag tränar! Men idag var det ingen höjdare, inget pass som kommer gå till historien som det roligaste jag vart med om.
Planen var dubbelpass spinning ikväll på gymmet (ett SATS gym i stan) men jag stod på reservlistan och fick ingen plats till första passet. Så långt ok, jag hade grejer med mig så jag hade ju tid att köra rehabträning då istället. Tog en matta och hittade en enslig plats på gymet och körde mitt korta rehabprogram. En del stretcher, och en del styrka för höftmusklerna. Det kändes i dem att jag körde rehab igår, så visst måste träningen ge något iallafall! Det korta programmet tog 40 min och sen hade jag lite slapptid innan spinningpasset satte igång.
Spinningpasset då. Ja det var verkligen spinning, och inte en uns cykling där alltså. Jag vet inte om jag är extra lättirriterad just nu, men jag höll på att bli tokig under passet. Uppvärmningen var väl ok, lång uppvärmning och jag körde på med hög kadens. Sen följde 20 min då vi inte skulle komma upp i någon pulstopp, följt av pulstoppslåt och sen lite annat jox och sist intervaller för att få upp pulsen.
Så långt var det väl ok, alltså passupplägget. Musiken den var också helt ok, och instruktören var duktig på att berätta om passet och hur långt vi hade kvar på varje delmoment. Men tekniken. Tekniken!
Jag såg inte alla på passet, men de jag såg (inklusive instruktören) hoppade som tokar. Jag tänkte att det var tur de satt fast i sina cyklar med skorna, annars hade de flugit av. Det i samband med konstiga instruktioner och kommentarer från instruktören, fick mig bara att undra om hon ens tränat någon cykling? Nej kanske inte, för spinning ÄR ju inte cykling, det kanske jag måste inse, men jag har väl blivit bortskämd med andra grymma spinningpass med cykelvana instruktörer. Då kan det vara hur bra som helst!
Idag var det bara att beta av passet, köra de olika backarna/låtarna och försöka få ut så mycket av det som möjligt. Jag körde på en del, men fick inte upp pulsen jättehögt idag heller under passet, men sista låten tryckte jag på vad jag hade och kom upp i min max för dagen. Pulsen blev: (medel/max). 138/174.
Kom iallafall fram till under mina funderingar under passet, att fick jag bestämma så borde det ingå en vätternrunda i spinninginstruktörsutbildningen. För borde man inte veta något om cykling om man ska leda spinning? Precis som att man kanske ska ha hållt i en hantel ute i gymet innan man börjar instruera bodypump? Eller vad tycker ni?
Och en annan fundering: ska man verkligen säga sina ärliga (elaka?) åsikter direkt till instruktören? Eller ska man bara låta det vara och inse att vissa säkert gillar de passen och att jag bara gillar andra? Jag vet inte hur man ska göra. Men dagens träning var träning, men inte mer än så.
Och kom hem så sent så jag missade när Kalla körde för OS-guld. Så grym hon är! Kalla är min idol, hon sitter uppe på mitt kylskåp, framsidan från Runners World i somras. En cool stark tjej och en otrolig inspiration!!
>Tråkig träning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *