>Supersimning, rehab och innetriathlon

Det blev bra blandad träning idag, lite av varje! Imorse var det riktigt nära att det inte blev någon träning alls, jag hann nämligen både vara uppe och stänga av alarmet, besluta mig för att gå och lägga mig igen, försöka somna om, och sen fick jag sms från Helena: Simma? Och jag velade, och velade. Men sen tog jag RÄTT beslut och hoppade ner från sängen. Vem blir bättre av att sova istället för att simma egentligen?
Lite stressigt, men jag hann iväg till simningen ändå! Och hade följe med Fredrik på vägen dit. Tur man har sina träningskompisar, som kan peppa en att ta sig till träningen, och att sen genomföra bra när man väl är där!
Idag gick simningen superbra. Det bara kändes så kul att simma! Vi körde negativa set idag, från 300 ner till 150. Alltså varje del skulle gå i negativ fart, alltså ökande fart, och sen nästa set skulle gå lite snabbare ändå (så tolkade vi det iaf).
Jag låg först i vår bana idag och bara matade på, och var värsta propellern! :) Bara fokuserade på att inte glömma andas var tredje armtag, och tänka en del på tekniken, men annars bara mata! Ryggen kändes bra, kroppen kändes bra och det var riktigt roligt! Jag stannade t.om kvar för bonussimningen på 800m på slutet. Den sköna känslan idag ska jag bära med mig länge! Och tänka på nästa gång alarmet ringer tidigt på morgonen!
Detta var passet idag:

Insim 250.
SERIE A
*2×300 (1-2, negativt)
*2×200 (1-2, negativt)
*2×150 (1-2, negativt) Aldrig mer än 30 vila.
*24×25@35 Hög jämn fart.
*100 bad
Bonus: 800f, lugnare. Körde 50ss/50 CUB.
Totalt: 3050m, 1h 13 min.

Efter jobbet var jag sen på SATS Hötorget för lite mer träning. Jag körde mittrehabprogram (igen!), valde det korta idag på 40 min. Hade glömt schemat hemma men nu har jag övningarna i huvudet, och det börjar kännas bra i kroppen att köra all rehab. Jag får lättare kontakt med småmusklerna som ska tränas upp och känner att det tar!
Sen ville jag köra lite kondition, men ville inte springa för mkt, så jag valde att köra ettinne-triathlon istället. Alltså roddmaskin + motionscykel + löpband!
Startade med roddmaskinen. 10 min på rodden, började i lugn fart för jag har inte rott på väldigt länge nu. Men ryggen kändes ok så det var bara att ro på. Blev ett snitt på 2:10/500m, så det var inget intervallande, utan rätt easy.
Sen hoppade jag på en motionscykel för 10 min cykling. Tyvärr hade den inga fästen för skorna, så det blev mer ett tryck-trampande än rundtramp. Men det är ju en motionscykel, och jag skulle ju bara köra 10 min. Så jag tryckte på och kollade på teve och lyssnade på bra musik. Blev Muse – Uprising, i hur många repetitioner som helst!
Fick upp värmen och svetten rann och 10 min på cykeln försvann fort. Enligt dess mätning, kom jag 5.75km, så snitt på drygt 33km/h. Sen gick jag snabbt bort till löpbandet och hoppade på och började springa. Sista biten på mitt mini-inne-triathlon nu! 10 min löpning. Startade på 10km/h och ökade hela tiden stegvis. Det kändes bra att springa idag och mitt fokus låg på “jag håller, kroppen håller!” och jag ökade och ökade. Steget var lätt och jag bara sprang på! Ökade var 30e sek sista delen, och kom upp i 14.5km/h på slutet. Totalt 1.9km så snitt: 5:16.
Svetten lackade nu och det var riktigt skönt att få tränat lite hårdare än bara rehabbing. Stretchade sen en del innan jag var klar med träningen.
Det var ett lite roligt pass som man lätt kan köra på gymmet, bra variation för både kropp och sinne! Inne-triathlon är ju en kul grej om man gillar att utmana sig själv eller tävla lite mot andra. Kör en viss tid rodd/cykel/löp och se hur långt man kommer. Eller bestäm en sträcka på de tre grenarna och se vilken totaltiden blir. För bästa triathlonkänsla ska man inte ha för lång paus emellan grenarna, kanske max 1 min? Har du brist på träningsidéer på gymmet nästa gång, eller är sugen på nåt nytt, så varför inte testa?
>Supersimning, rehab och innetriathlon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *