>Härlig spinning!

Ikväll har jag kört två riktigt grymma spinningpass! Härlig, hård träning! Men imorse blev det sovmorgon istället för rehabträning tyvärr. Men jag har ju fler dagar kvar i veckan att få in mina rehabpass på!
Sömnen dock känns konstig just nu. Jag har väldigt svårt att komma till ro och somna på kvällarna, vilket är rätt ovant. När man tränar mycket brukar man ju bli sådär skönt trött och bara somna direkt när man lägger huvudet på kudden. Men nej, inte jag, inte denna veckan. Konstigt! Så lite extra sömn imorse kanske bara var bra. Jag var iaf väldigt laddad för passen ikväll!
Tog mig till SATS Hötorget efter jobbet för de två bra spinningpassen. Var inte ens fullt på båda passen, märkligt. Är det förkylningstidernas fel? Eller har nyårslöftena slutat? I vilket fall så var det riktigt bra träning ikväll!
Idag hittade jag fokus på Pias pass, direkt under uppvärmningen då Pia bad oss att visualisera och tänka på målen. Träningsmålen för året, men också kortsiktiga målen med just träningen idag. Jag fick direkt bättre driv i benen och motivationen var på topp!
Första passet var lång uppvärmning på 9min, sen körde vi längre delar på flacken. Bra belastning, hög kadens och bra driv, men också korta ryck i dessa längre partier. Gruppen var riktigt med idag, och alla gjorde lite spontanryck då och då, och peppade varann till att ta i det där extra. Vi körde även en del kortare backar men avslutade med bra körning på flacken igen. Det var cykelfokus, bra klass, härliga deltagare och bara så bra stämning! Riktigt rolig träning!
Fortsatte sen på cykeln på nästa pass, Andreas Giro d’Italia pass. Teamet Red Dragon (som vi heter då ja) var halverat ikväll vilket var lite förvånande men vi som var där körde för hela teamet! Jag var lite småseg under uppvärmningen, men efter några minuter hittade jag tillbaka till fokus och fick upp värmen i kroppen igen. Svetten verkligen rann idag under båda passen, helt galet. Tänkte på det under passet när svetten forsade längs med ryggen, att shit vad häftigt ändå, att bara kunna köra på och orka! Ha energi och göra av med energi! Coolt.
Under Giro d’Italia passen har vi en overhead med banprofilen uppe. Detta är ju grymt, för då ser man hela tiden var vi är och vad vi har framför oss. Passet idag var många längre block utan pauser, först lång tid på flacken, och sen avslut med två längre brantare backar. Jag sparade inte på några krafter, utan brände på när jag kunde. Lite mer belastning, lite mer rusher, ja köra på vad som kändes rätt helt enkelt. Det är ju ens eget ansvar egentligen att få ut mest av passet, att göra det som passar just dagsformen!
Så totalt fick jag ihop 2h 10 min grym spinning! Jag drack ordentligt under passen, men kände ändå efteråt att jag var lite seg och i behov av mer vatten. Men jag hade planerat ett superkort löpbrickpass, så det kändes ok att genomföra. Jag gick bort till löpbanden och startade snabbt med ipoden igång. 10 min är ju kort, och bara att springa på! Jag sprang dock rätt lugnt idag, och det kändes ok i rygg/höft. Började på 10km/h och ökade lugnt upp till 12.5. Totalt 1.77km, så snitt på 5:39.
Kände mig skönt trött sen efter träningen, lite hård och tuff träning, men fantastiskt kul! Men nu är det kväll, och nu är jag galet pigg igen. Men egentligen borde jag ligga i sängen och sova, NU! Får väl se om jag lyckas somna ikväll då. För sömn är ju bästa återhämtningen, så sömn vill jag ha!
>Härlig spinning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *