>Spinningintervaller, bricklöpning och bålstyrka

Lärdom: Om man sitter uppe halva natten och kollar på OS kan man inte räkna med morgonträning dagen efter. Tyvärr. Jag försökte gå upp men det var kört!

Inatt fastnade jag och Sara som sov över, vid OS-sändningen som visade något så fascinerande som skicross! 4 galna skidåkare åt gången som kastar sig utför en skidbana med hopp och svängar, och vem som vinner verkar mer som ett lotteri än bara skicklighet. Det verkade så coolt, och jag var fast, var bara tvungen att kolla! En väldigt farlig sport, men hög skaderisk kan jag tänka mig, men också en enorm adrenalinkick!

Så morgonträningen var körd, men lite sovmorgon kanske är ett bra sätt att starta veckan på? Träningen körde jag ikväll istället, och den blev väldigt lyckad!

Jag gick på spinning på SATS Hötorget ikväll, ett riktigt gött pass. Instruktör var Jessica, och hon är grym. Jag har gått på hennes pass förut, men det var längesen, men det kändes ändå tryggt att det skulle bli ett bra pass! Idag var det intervaller på hela schemat, långa intervaller.

Efter lång uppvärmning på knappt 12 min var det dags. Jag trampade på och jobbade upp puls och värme så att jag var redo för att sen trycka på ordentligt på intervallerna. Vi körde en intervalltrappa, nämligen: 2-4-6-6-4-2 min intervaller med 2 min vila emellan varje. Kadensen växlade från hög på de korta, till lägre på de längre, och på 6min stod vi upp och körde backe och jag fick verkligen upp pulsen idag. Det var grymt roligt, och skönt att bara få trycka på och känna flåset. Men kroppen var med, och pulsen gick ner snabbt och fint efter varje intervall. Fick upp pulsen bra idag dock, medel/max på 145/170bpm.

På tal om konstruktiv kritik så var jag idag noggrann med att ge feedback på passet till instruktören. Jag gillade passet och upplägget, med att våga köra på långa intervaller ett helt pass.

Direkt efter spinningen var jag sen på ett löpband för att köra lite bricklöpning. Valde att bara testa 10 min, för det var mer vänja benen jag ville åt, inte längd på passet i sig. Jag sprang lugnt idag, låg runt 10.5-11 mesta minutrarna förutom på slutet då jag ökade på till 14.5km/h. Kom 1.8km så snitt på 5:29, puls: 150/170. Det kändes iaf riktigt bra! Så skönt att kunna springa :)

Sen passade jag även på att köra mitt förhatliga bålstyrkaprogram. Det ser lätt ut på youtube, men det är ingen lek! Jag körde ca 5rep på varje, men körde 3 set av alla övningarna. Se filmen med övningarna nedan. Körde sen lite vanlig planka och avslutade med 5 burpees! Burpees, det var längesen, men det är ju så kul!

Sen avslutade jag med ordentlig stretch av ben och rumpa. Fick till skön träning idag, riktigt nice att köra på och få upp pulsen och svetten! Love it!

>Spinningintervaller, bricklöpning och bålstyrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *