Tuff dubbelspinning

Ikväll har jag kört hårt på spinningcykeln. Tränat hårt, tryckt på och känt pulsen slå hårt under längre tid. Riktigt härlig träning, men det tog på krafterna!
Jag var på SATS Hötorget för två bra spinningklasser ikväll, från 17-19.15. Först var det super-Pia som hade en grym bra klass som vanligt.
Jag halkade in lite sent och fick hoppa runt bland olika cyklar under uppvärmningen då de inte gick att ställa in ordentligt. Som tur var funkade den sista av de lediga cyklarna, men då kom jag att tänka på vilken tur man har annars när man har flera att välja på och att man kan ställa in dem så att de passar ens egen kropp (någorlunda).
Jag tycker det är superviktigt med bra inställningar, styret på rätt avstånd, sadeln inte pekandes uppåt osv. Sen är man väl lite bortskämd med och vill inte köra på vad som helst. Klart cykeln är bäst, men spinning är ju lite roligare än trainer. Faktiskt.
Sen själva passet var hårt och kort. 55 min bra spinning och tiden bara flög iväg! Efter lång uppvärmning och sen en kortare bit på flacken, var det dags för 10 min hårdare körning på flacken (i konstant sidvind som Pia beskrev det). Jag tolkade det som bra driv och bra kadens, och körde på som tusan. Fick upp pulsen rätt ordentligt, kanske inte så mkt på pappret, men det kändes i kroppen att jag fick jobba!
Sen körde vi en kortare backe och efter den var det dags för hård körning på flack igen, denna gången 13 min. Jag körde på som om det var no tomorrow, och det var härligt att svettas! (jo jag gillar att svettas, märks det?)
Åt sen en halv banan och fyllde på vattenflaskan och laddade för nästa pass som började direkt efter första. Nu var det Giro d’Italia pass på 75 min. Jag bytte cykel och fick en plats mer mitt i gruppen, mer pepp och känsla!
Dagens etapp var backig, och långa partier. Det var 9 min, kort vila, 10 min, 1 min vila osv. Bara att köra på och hålla pulsen hög och trycka på! Jag kände mig lite trött sen första urladdningen, men mådde ändå så pass bra att jag inte ville hålla igen. Hade puls under passen ikväll på: 145/169, samt 141/163. Bra för att vara spinning!
Börjar känna mig stark på cykeln och visualiserar mig på min nya svarta faran: min nya cykel som just nu håller på att bli monterad. Ska till Cycling på fredag och prova ut sittställning och allt. Jag ser mig själv susa fram på den på flacken och i backar, och bara köra förbi alla jag ser! Det gäller att ha ett mål och att motivera sig till sin träning. Att träna utan fokus blir såklart aldrig så effektivt som med fokus och mentalt driv! Är man på träningen kan man lika gärna utnyttja tiden och bli så bra man kan bli!
Idag körde jag på bra, och kände nu ikväll att jag blev lite trött ändå. Skönt trött. Men jag borde nog ha laddat bättre under dagen med med dricka. Svettas ju enorma mängder på spinningen och idag fick jag lite huvudvärk. Så jag nöjde mig med spinningen och skippade bricklöpningen idag.
Tränar du spinning? Och får du också en stor blöt svettpöl under cykeln efter passen? Har man gett allt om man inte får pölen som bekräftelse?
Fotnot: Det går nu alldeles utmärkt att kommentera alla bloggar här på Runners World utan att behöva logga in. Ange alias och eventuell mail, samt kontrollkoden, så kommer kommentaren upp direkt! 
Tuff dubbelspinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *