>Simteknik och testlopp

Imorse mötte jag upp med Lisa och Sofie kl.07 för att åka till simträningen med coach Mike. Kändes helt normalt att gå upp tidigt en lördag, haha. Men det positiva var ändå att det var ju ljust ute nu den tiden! Det börjar bli vår!
Simträningen ute i Vårby var rolig som vanligt! Vi var ett rätt stort gäng som var lördagsmorgonpigga och sugna på teknikträning. Efter uppvärmning vid poolkanten började vi sen med 300m insim.
Sen följde en massa teknikövningar under 25:or. Bl.a glidövningar, tretags, blixtlås och benkick med bräda. Efter tekniken fick man välja om man ville köra testlopp på 400m. Jag ville gärna testa och fick köra mot/med Cicci. Tiden registrerades per 100-ing, och vi tog även puls före, direkt efter samt 1 och 2 min efter avslutat lopp.
Testloppet kändes riktigt bra. Det var inte maxande, men jämn och hög fart. Jag fick till en progressiv serie, snabbare och snabbare! Jag klantade till mig på lite voltvändningar på första 100-ingen, då jag kom helt fel och fick ingen bra avspark från väggen (försökte 2ggr), så sen körde jag med vanlig vändning. Fick dock till en bra tid för mig, kapade hela 20sek på PB! Ny tid: 7.09. Pulsregistreringen blev: före: 65, direkt efter: 161, 1 min efter: 101, 2 min efter: 81.
Sen blev det lite filmning och avbad på det, totalt blev passet 90 min. Sen kollade vi filmerna och alla fick saker att jobba på. Fick idag bra kritik om mitt drag, jag har äntligen blivit lite bättre på höga armbågar och fått bättre grepp nu! Men nästa sak att fokusera på just nu är att tänka på huvudet och håll in hakan.
Kul med simträning idag, och roligt att det känns som att det börjar hända saker med simningen. Motiverande och peppande!
>Simteknik och testlopp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *