>Varför inte lite….DansAerobics?

Missade simträningen imorse för jag vaknade med huvudvärk. Trött och huvudvärk, ingen bra kombo, och då tog förnuftet över och placerade mig tillbaka i sängen igen. Men jag blev ändå lite ledsen att jag missade rolig träning. Vi skulle ju simma långpass! Aja, kan inte gräma sig eller ta igen missade pass, får se till att må bättre nästa gång istället.
Ikväll blev det dock träning! Jag tog mig till SATS Hötorget efter jobbet och hade rehab och lite kondition i planerna, men inte helt fastspikat, det skulle ordna sig väl på plats. Lite öppen för förslag alltså. Och det var kanske vad receptionisten och instruktören snappade upp när jag checkade in. Fick en övertalan och en biljett i handen till nästa pass, ett dansaerobics pass, med orden: “jaaa kom igen, det blir tuff konditionsträning, roligt! komma i form till sommaren!“. haha, tänkte jag, nämde inget om min syn på hård träning och fick fundera på det medans jag bytte om.
Men sen tänkte jag, varför inte? Dansaerobics var ju en gång i tiden en av mina favoritklasser. Dans som träning, helt otroligt roligt! Jag var en gym/spinning/aerobicstjej i flera år innan jag hittade nya utmaningar, såsom triathlon.
Idag var jag med på noterna. Jag tänkte låta det som hände hända och kände att klart jag skulle testa lite dansaerobics idag. Roligt!
Då jag inte kört aerobics på år och dar, visste jag inte riktigt hur koordinationsförmågan skulle vara. Men jag behövde inte oroa mig, jag hängde med rätt så bra ändå! Men då jag missade snurrar eller steg, la jag in lite egna eller körde mer basic, men följde med flytet i salen iaf. Hade dock inte rätt “outfit” för just dans, med mina tights och craft-linne. Mer löparklädsel än cool aerobicsbrud.
Killen som hade passet var riktigt duktig, han peppade och spred sån energi så man blev bara glad! Bra musik pumpade ur högtalarna och det var riktigt roligt att bara släppa loss och dansa! Jag svettades en del, men fick inte upp pulsen på så hög intensitet, även om jag höll igång hela tiden och hoppade/studsade i alla pauser. Pulssnittet blev på: 124/158.
Väldigt prestigelös träning, och väldigt oväntad träning! Det som gjorde det så skoj :) Men jag var igång och i slutet när vi bara hade några vändor kvar ville jag bara köra vidare. Mer, mer, mer!
Men efter 55 min var det slut och då fick man snällt stega ut ur salen. Jag passade nu på att ändå köra mitt rehabprogram som jag kommit dit för. Blev det korta programmet, och jag körde stretch och några styrkeövningar på totalt 35 min.
Trevlig träningsdag, blev lite alternativ träning ändå. Bra slut på en dag som började lite kass!
Vad varierar du med för träning? Testar du ibland nån helt ny grej?

Back in the days, när jag var miss aerobicsbrud herself!

>Varför inte lite….DansAerobics?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *