>Rätt trötthet av spinning

Kommer hem från dubbelspinning på gymmet och på mattan innanför dörren ligger denna tidning, och frågar det jag undrat länge nu: “Varför är jag så trött?“. Ja jo jag är sjukt trött, och har varit så de senaste veckorna. Allt jag orkar är att jobba och träna, om ens det. Men det kan man ju knappast säga högt, att man är trött. Då kommer ju alltid det bästa svaret: “jamen det är väl för att du tränar så mycket!”. Njae, jag håller inte med. Träningen gör mig glad och pigg, tröttheten måste vara något annat. Trött på vintern. Kan det bli vår nu eller?
Trött zombie imorse igen, men orkade iaf ta mig till gymmet och träna ikväll, blev två riktigt bra spinningpass. Först var det Pia som körde sitt grymma pass, med riktigt bra drag i salen som vanligt. Jag ägnade uppvärmningen åt att stänga ute alla andra tankar och bara hitta fokus. Fokus här och nu och vara glad för det som funkar och glömma allt annat.
Passet sen var rätt lika upplägg som förra veckan, vi körde 10 min på flacken i hård vind, alltså trampa på med hög kadens men ändå bra driv och belastning på. Sen följde lite blandat (som jag nog glömt ja) och jag minns en massa olika ryck, som vi själva fick dra igång när som helst vi ville! Det var iaf ett härligt pass och jag körde på. Kände mig dock lite seg i benen under vissa perioder, men det kan inte vara toppen varje dag, det är att ta sig igenom de tuffa stunderna som är viktigt med!
Efter passet var jag lite seg, men som sagt, det gäller att härda ut och köra passen. Tänkte på min nedräkning till träningslägret på Mallorca, bara 28 dagar kvar! Så inga ursäkter att ett pass skulle vara nog. Nu var jag ju här för att köra 2, så då kör jag!
Andra passet var det en vikarie som körde idag, Marco hette han och han visade sig vara riktigt grym! Grym som i bra då :) Här var upplägget lite annorlunda än det brukar på dessa Giro d’Italia pass. Dagens etapp var en lång transportsträcka, med sen liteomvända intervaller i mitten. Vi körde alltså 23 min uppvärmning, där man byggde på intensiteten allt eftersom. Det var musik från bl.a Avatar och väldigt pampig sådan. Rätt nice, och det gällde att hitta fokus och bara köra!
Sen kom vi till omvända intervaller. Detta förklarade instruktören med att det kallades omvänt, för man vilar längre än vad man kör hårt. Det var alltså 5 set med följande: 30 sek max, 30 sek lugnt, 30 sek max, 2 min mellanintensitet. Och seten skulle vara lite stegrande också i intensitet, om det gick. Men med 5 set så kunde man testa sig fram och våga köra på hårdare och hårdare! Roligt!!
Efter detta bock hade vi sen 17 min transportsträcka igen. Bra belastning och flack/backigt parti med lite mer “mellankadens”. Nya pampiga låtar och minutrarna tickade ner. Bra driv och bra känsla i kroppen! Var nöjd med min träning då jag stapplade ut från salen 2h 15 min efter att jag börjat kvällens träning. Trött? Ja, men skönt trött av träning. Jag vill vara trött när jag säger det, inte vara seg, håglös och slut av att inte göra nånting!
Har du också känt dig sådär oförklarligt trött på sistone?

>Rätt trötthet av spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *