>Blandad kompott

Efter mitt senaste blogginlägg om trötthet kan man ju tro att jag gått under jorden och bara sovit de senaste dagarna. Riktigt så energilös har jag inte varit, men jag har fokuserat energin jag haft på att bara träna. Här kommer en liten sammanfattning av senaste dagarnas träning:
Torsdag
I torsdags var jag helt förvånad att jag ändå lyckades ta mig till morgonträningen påsimningen, morgontrött som vanligt. Väl där var det lite kaos i banorna, då vi tagit fel banor och fått en för lite, så det var lite trångt i banan. Men jag var där, grymt nöjd över det, och tänkte bara på att genomföra passet så bra jag kunde just då. Alla pass kan inte vara på topp! Vi var många i banan och körde som ett litet pärlband och bara matade på, och betade av passet.
Passet var följande:
Insim 150.
SERIE A
6x(200 truckarfart, 2×50 taglängd/benspark, 4×25 (7-takt/15max) )
50 bad
Totalt: 2600m, 65 min.
På torsdagskvällen var jag på idrottsmassage hos Karin, en bra genomgång av rumpa och rygg. Inte superstel men bra att fluffa upp musklerna innan det blir stelt och påverklar träningen.
Fredag
Under ledigfredagen var jag hemma hos mamma i S-tälje och satt och jobbade med en grej under dagen. Mycket sittande vid datorn, och var segt, men jag tog ändå en paus på eftermiddagen för att röra på mig.
Solen sken ute och jag blev sugen på att springa lite, men är fortfarande osäker på hur mkt jag kan springa för att inte få problem med höft/rygg. Började grunda med literehab. Körde korta programmet på 35 min, stretchade och aktiverade höft och hållningsmusklerna.
Sen bytte jag snabbt om och gav mig ut i parken utanför huset, för att springa runt, runt. Tur att man inte blir uttråkad lätt, och att man är van vid rundbanor från ultraloppen :) Jag tyckte det var bra att springa runt där på slingan i parken, en slinga som är ca 400m. För då kunde jag välja hur länge jag ville hålla på och ändå ha nära hem!
Vägen var bra plogad och hade packad snö. På fötterna hade jag mina icebugs med grymt fäste. Så sen var det bara att börja jogga, runt, runt! Parken är i en liten sluttning, så det var antingen upp, eller nerför. Jag anpassade tempot och tassade fram med små steg. Men att just få till framfotalöpning med klumpiga icebugs är lite svårt! Jag sprang runt där och lyssnade på bra musik. Kände inte av något i höften utan sprang på och höll på i 36 min utan att få ont! Tyckte det räckte, och var nöjd med att ha ökat lite lite på tiden! Blev ca 6km, så snitt på 6:07.

Lördag
Idag var jag på 3h spinning med triathlonklubben. Som vanligt kör vi på gym i Sickla, spinning, men man längtar ju nu till att köra riktig cykling ute istället! Men såsom det ser ut med is och snö lär man få vänta till april!
Passet idag var uppbyggt som vanligt med längre backar, intervaller och block med tävlingsfart, men jag var inte riktigt på gång idag. För mig blev det ett lågintensivt pass, för jag hade problem att få upp puls och flås. Vet inte vad det var, men jag var inte riktigt nöjd på spinningcykeln heller, det kändes liksom inte bra. Trött på inställningar på spinningcykel, vill cykla på min riktiga cykel – ute!
Jag försökte köra på och stod upp lite då och då för att få igång kroppen och pulsen, men det funkade inte superbra. Men som sagt, alla dagar kan inte vara på topp, och jag är glad att jag ändå var där och genomförde. Blev 2h 49 min spinning.
Imorgon blir det mer spinning, och jag hoppas att jag får igång kroppen lite bättre då! Då ska jag heja på alla som kör Vasaloppet, heja på dem från spinningcykeln! Från 8-12 kör vi spinning och tittar på VL på storbildsskärm. Ska bli skoj. :)
>Blandad kompott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *