>Vasaloppsspinning

Idag har jag spinnat ett vasalopp! Ja det finns ju en “first” for everything! Jag var på SATS Odenplan och körde deras vasaloppsspinning med 38 andra glada spinningfantaster, bl.a Helena, Sofie och Lisa. Det är inte varje söndag man går upp 06.30, men idag kändes det helt rätt, om man inte själv kör vasaloppet är det ju klart roligare att föja det från egen träning, än i soffan.
Vi hade två duktiga instruktörer på podiumet, Michael och Robert. Vasaloppet visades på storbildsskärm längst fram. Det var känslosamt att se! Många minnen kom från slitet förra året, då jag hemlighet stod i starten till Vasaloppet och skulle ta revanch på mitt misslyckade ÖS veckan innan (då jag blev stoppad av repet i Hökberg 71 km). Ville inte berätta om att jag försökte igen för alla (för att undvika att få negativa tankar om jag verkligen skulle klara det med kortare tid och mer trängsel?), så det var en beslutsam Karin som stod där i startled 10 förra året. Beslutsam att ge VL en match!
Så gick starten, alla tusentals skidåkare gav sig iväg och vi satte igång att trampa! Det var ett riktigt grymt pass idag, det var sån stämning, bra musik, bra drag och kul upplägg! I början kände jag dock av lite konstig känsla i kroppen igen, lite olust i kroppen och inte riktigt bekväm på cykeln. Men jag ställde mig upp och körde en del och sen när jag fått upp värmen kändes det rätt mkt bättre.
Vi körde på med backen i början och man såg alla som stod och köade i backen, och kom ihåg hur det var förra året. Första milen tar väldigt lång tid!
Vi hade bra musik att köra till och instruktörerna bytte av varann med att guida oss genom passet. Det var riktigt kul att kolla på loppet och jag blev riktigt peppad! Det var också kul att se Kajan från HippHipp i spåret, även om vi inte hörde honom just då, så var det skoj. Han blev intervjuad flera gånger och tog upp grej efter grej från sin magväska :)
Vid varje kontroll hade vi spurt och spurtpris precis som i loppet. Det lottades ut grejer efter varje spurt. Sen vid varje timme hade vi en liten paus, lyssnade på Vasaloppslåten och laddade om med mer vatten, bananer, blåbärssoppa, bars och kanelgifflar.
De fyra timmarna gick ändå rätt fort! Vi körde på bra, och följde både täten och motionärerna i spåret. Täten körde ju otroligt fort! Kilometrarna bara flög förbi!
Jag körde på bra idag, hade krafter och kunde få upp pulsen rätt ok idag. Men efter 3 timmar började jag känna av att jag borde fylla på mer mer energi/vätska. Det gjorde jag och kunde köra vidare rätt så bra. Jag svettades något enorm idag dock, svetten verkligen rinner, längs med huvud, nacke, rygg, ner till och med på baksida ben. Galet! Känns som man sitter under en droppande kran. Och man får lite wet-t-shirt-tävlings-stil efter passet, ser ut som man duschat med kläderna på! haha.
Sista timmen var riktigt cool! Det var sånt bra drag i salen och vi följde med spänning täten och undrade hur det skulle gå, det var riktigt många med och det var rätt öppet på vem som skulle ta hem segern. Sista kilometrarna tickade ner och varje gång de ryckte så ryckte vi! Grymt bra drag och ingen ville ge sig. Det var bara att trampa på! Täten hade nära 80-90% av maxpuls under stora delar av loppet, och det var bara att trycka på, ingen tid att vila nu!
Vi spurtade hela sista kilometrarna, det var så spännande att se, och det var bara att trycka bort känslan av att man var trött. Nu var det vilja! Och jag kände ju igen mig stora delar av banan, och det kom fram många minnen från när jag själv kom där stapplandes på skidorna sista biten! Slutspurt, och så gick vinnaren imål! Men vi var så inne i det att vi knappt såg direkt vem av Tynell och Brink som vann. Riktigt roligt pass, totalt 4h 5 min, och puls på: 134/170. Back to normal igen?
Nån mer än jag som blev sugen på att köra Vasaloppet nästa år?

>Vasaloppsspinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *