>Simning, rehab och yoga

Efter en helvilodag igår blev det simning och rörelseträning idag, en bra start på nya veckan. Trött som vanligt på morgonen, men nu känns det ändå som att simningen tagit sin plats i träningsschemat, inte lika mycket velande om jag ska dit eller inte, jag bara ska, så länge jag lyckas vakna till!
Ute var det ljust kl.06 och snön håller äntligen på att tina upp, härligt! Bäddar för lite barmarkslöpning snart alltså!
Simningen idag handlade om att köra stadiga intervaller i jämn fart. Det var lite kämpigt idag, jag försökte hänga på de framför och fick jobba hela vägen! Men vi har så kul ihop och jobbar igenom passet som ett team, så det gick bra. Riktigt skönt att träna på morgonen med, dagen känns ju så mkt längre!
Vi körde följande pass idag:
INSIM 100.
12×50 lätt konditionsfart. Vila 10. 5-taktsandning första 25.
SERIE A
*12×125 @ 2:45
SPRINT + NEDVARVNING
8×25 Ax/Max/Relax/Halvamax
100 ez
Totalt: 2500m, 60 min. Medelpuls: 122.
Det var bra drag när vi körde, men även rätt mkt vila mellan seten. Och man fick öva sig på att räkna som vanligt, börjar bli duktig på det där! Tydligen är simningen också en riktig prylsport, för nu finns det en klocka som räknar antal längder åt en, genom att bara sitta på armen. Något att ha? Men vad ska man då tänka på under tiden, än vilken längd man är på?
Ikväll var jag lite trött, igen. Man blir tydligen det av tidiga mornar, go figure! Men jag har känt mig lite stel i ryggen sen alla 7 timmar spinning i helgen, så jag kände att jag behövde rörlighetsträningen. Det blir inte bättre av att bara slappa.
Så jag åkte till SATS Odenplan och körde där först mitt rehabprogram. Körde det långa, men komprimerade det lite och var rätt effektiv, för fick till det på 65 min.
Körde sen ett SatsYoga Advanced pass för en riktigt bra yogainstruktör. Det var längesen sist jag körde yoga, men det är riktigt bra stretchning för stela muskler. Det var lite nytt program med fokus vridningar, och det kändes ordentligt!
Körde igenom alla övningar, solhälsningar och allt, men det kändes skönt som vanligt att det är så prestigelöst på yoga. Bara vetskapen om att man kan lägga sig i barnets position när man vill, gjorde att jag fick ett lugn över mig. Tog en övning i taget och bestämde om jag hade kraft och ork att genomföra eller ej. Men jag fixade hela passet på 75 min och det kändes skönt! En lugn men bra kväll helt enkelt!
>Simning, rehab och yoga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *