>Ren mat?

Kost och mat är ett hett ämne och 2010 verkar vara året då vi alla tänker på maten och dess innehåll. Det ska vara så “ren” mat som möjligt, alltså mest råvaror och inga tillsatser, och ibland ska den även vara rå.
Kul att det finns ett intresse och engagemang kring detta! Själv äter jag mest så ren mat som möjligt, alltså “enkel” mat, enkla råvaror och så lite tillsatser som möjligt. Med en känslig mage har jag märkt att det blir så mycket bättre utan alla tillsatser och e-nummer. Back to basics liksom.
Just nu när jag är sjuk blir det inte så mkt ren mat dock. Blir mest massa te och en del glass. Vad som funkar för halsen. Det blir långa dagar i soffan för att kurera mig. Men det är iaf på bättringsvägen, inatt kunde jag sova lite bättre tack vare hostmedicinen!
Med mer fritid och ingen chans att göra något vettigt, utan bara att vänta ut det, så kollar jag på teve, allt från serier till film och dokumentär. Fick ett tips om Landet Brunsås som gått på Svt. Jag är rätt sen på tv-serier, så jag kanske var sist med detta, men denna dokumentär/humor-serie med bl.a Henrik Schyffert och Erik Haag handlar om svenska matvanor och varför vi äter som vi gör.
“Aldrig förr har den äkta råvaran, den genuina matlagningen och den hemlagade maten värderats högre än nu. Ändå är det ingen som har tid att faktiskt laga maten. En motsägelse med tanke på att den västerländska människan aldrig har haft mer fritid än nu. Hur hamnade vi egentligen här?”
Alla avsnitt finns på SVT-play, och rekommenderas om ni inte sett dem redan. Riktigt intressant, och roligt!
>Ren mat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *