>Simning och löpning med coachen

I fredags blev det lite mer träning på eftermiddagen och kvällen. Första riktiga träningen efter förkylningen och det kändes lite ovant! Coach Pasi var i stan och hade anordnat gemensam träning för oss, alla hans adepter.
Vi började med simning på GIH-badet som ligger bakom Stadion. Det kändes lite konstigt att simma igen och det var rätt så vågigt i 25-m bassängen. Vi hade två banor som vi körde på.
Efter insim körde vi sen olika övningar. Det blev bl.a. knuten näve, flytövning på sidan med benkick, jobba med olika frekvens av armtag och sen också olika glidövningar. Vi körde även 8x25m med triathlonstart, alltså alla vi 9 startade på en gång och sen fick man jobba på och stå ut med armar och ben lite här och var!
Jag var lite hostig i början, men jag tror att själva simningen hjälpte, för det släppte efter ett tag. Det var skönt att simma, och vi fick ihop 45min simning innan vi sen hade 12 min på oss att duscha och byta om, och sen sticka till nästa pass!
Sen blev det snabbt ut i bilarna och ut till Bosön för lite löpträning. Intervaller stod på schemat, precis som sist. Men då jag inte sprungit alls så mycket på sistone, först höft/rump-problemen och sen sjuk, så skulle jag ta det lugnt. Jag hade även känt av lite stelhet i rumpan sen morgonpromenaden (!?) så jag visste inte alls om jag skulle kunna springa.
Men vi satte igång med lugn uppvärmning på 200m banan inne på Bosön. Min rumpa var lite stel men efterhand så kändes det mer ok, och jag kunde iaf springa! Vi körde uppvärmning och lite stegringslopp och lyssnade sen till instruktionerna till intervallerna. Mina stregringslopp var däremotnästan obefintliga, för jag tog det lugnt. Bakom oss såg vi en annan som verkligen körde snabbt under sina intervaller. Johan Wissman var där och tränade och han verkligen flög fram!
Våra intervaller var 6st start 5:00, och var antingen 800 eller 1000m då och ändå få till en del vila innan nästa intervall. Jag valde dock att köra endast 3 varv, alltså 600m och fick sen ca 2 min vila till nästa intervall. Joggade på lugnt medan alla andra stack iväg men jag var mest glad för att kunna springa öht.
Så vi betade av alla intervaller, ibland stretchade jag lite emellan, men efteråt hann jag stretcha rumpan en del, och sen joggade vi ner. Blev totalt en timmes pass, men kanske drygt 30 min löpning. Alltid nåt!
Fick till en helt ok första träningsdag igen iaf, och roligt var det också!
>Simning och löpning med coachen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *