>Mallorca dag 2

Dag 2 på träningslägret på Mallorca började tidigt, hoppandes ur sängen pigg och utvilad. Eller inte. Sov rätt dåligt för att ha tränat mycket dagen innan, kan ju hoppas på att vara utslagen och sova djupt inatt istället! Men väckarklockan ringde och det var dags för simning. Jag kände mig stelopererad i nacken och kände att lite simning nog behövdes för att mjuka upp stela muskler!
Ute vid poolen blev vi idag uppdelade i olika banor av coach Micke. Jag fick kämpa på i min bana för att ens hänga på de snabba fötterna framför. Vi körde teknik och fart-serie. Började med 150m insim och körde sen 3 set med: 200m enarms, 200m få armtag, 8×25 på starttid 30 eller 45 (varannan serie). Och sen körde vi det där några gånger alltså, allt medans solen gick upp och dagen grydde. Tiden gick fort och snart hanns det inte med mer. Avslutade med 50m ryggsim och sen hade timmen gått.
Cyklingen idag blev olik gårdagens, det var som natt och dag! Om igår var mys så var det träning idag! Jag, Helena och Per körde med gul mellangrupp idag, och vi var en klunga på totalt ca 16-18 pers. Dagens alla grupper skulle cykla olika sträckor men mötas upp för gemensam fika i byn Petra, för att fira påskafton med svenskfika (alla svenska cyklister på ett ställe typ, käkandes baguetter, kaffe och cola).
Vår klunga körde på i ett rätt bra tempo idag, och på vägen till Petra och fikan fungerade det rätt ok. Man fick jobba på för att hänga med och det var bra växlingar, och bra tempo. Men i backarna kunde man önska lite mer sammanhållning av klungan, det var lite si och så med klungdisciplinen och kanske lite för mkt stress längst fram. Vår klunga blev även infiltrerad av några tyskar som smög sig in, som vi sen fick be vänligt men bestämt att hålla sig längst bak (när vi hade kommit på vem som var vem).
Vi betade av knappt 5 mil innan vi var framme för fika i solen på torget i Petra. Jag var inte så trött konditionsmässigt, men fan vad jag hade ont i baken idag! Den är absolut inte härdad än. Damn!
På vägen hem sen hade vi ny energi (och jag slapp då tänka så mkt på min onda bak), vi tog en längre backe upp och sedan en lång backe nerför med en massa serpentinsvängar. Sen körde vi på i klungan som stretchades och drogs ihop. Man fick jobba på som fanken för att hänga på, och täten ändrades ständigt då man ibland låg längst bak, men så kördes det fel och plötsligt hamnade man längst fram, haha.Eller som tvärtom när man tagit sig upp för en backe, drog på i 30 knyck längst fram och sen skulle vi svängt för 20m sen. Ahh, längst bak igen!
Men vi kämpade på och körde på hemåt. Det var nerförsbackar där vi körde på i klungan och man fick verkligen lita på folk man inte känner när man ligger 20cm bakom i 50knyck nerför en backe. Sen kom vi till Artá-vägen och den hemåt var det lite fri fart. Det var bara att trycka på hemåt, och tänka på rundtramp och köra på stora klingan även uppför i backarna. Väl hemma hade vi fått ihop 86km på 3:09, snitt på 27.3km/h idag. Men konstigt nog hade jag samma snittpuls som igår: 126bpm.
Karta över dagens cykling. Sorry jag är kass på att ta cykelbilder, när jag cyklar fokuserar jag på att cykla – inte fota! Men ska försöka förhandla mig till lite snygga bilder framöver!
Efter cyklingen stack jag och Per ut på lite bricklöpning. Vi tänkte förena nytta med nöje och starta en ny sport: triathlonshopping. Vi sprang iväg på stumma ben längs med strandpromenaden, och Helena började promenera mot supermarketen. Jag hängde på Per som snällt nog sprang i min fart, och vi snackade och trippade fram på tunga ben.
Sprang hela strandpromenaden bort medans vi filade på vår nya idé – att göra en halv-IM om någon dag. Vi hade ju faktiskt simmat 2000m och cyklat nästan 90km idag, då kan man ju springa 2,1 mil också, men inte idag bara (vi hann ju inte, vi skulle ju handla! Mkt viktigt!)
Vi sprang sen upp mot den större gatan med affärer och joggade in på cykelaffären. Där inhandlades lite bandanas och cykellinnen, allt för att se ut som en tysk på mallorca! Sen joggade vi vidare med påsar i händerna bort mot mataffären där vi mötte upp med Helena. Joggade på supertunga ben och Per fick mentalt dra fram mig, men vi sprang iaf i 26 min, snitt på 5:57.
Bra andra träningsdag! I feel good!
>Mallorca dag 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *