>Mallorca dag 6

Mirakelmedicinen jag fått låna av Helena (som varit krasslig någon dag innan mig och handlat bra medicin på apoteket) funkade faktiskt riktigt bra! Natten var bättre, och snuvan var nästan borta tills att jag vaknade, kände mig mkt bättre! Så idag skulle det cyklas igen!
Först var planen att vi skulle cykla Sa Calobra-backen idag, och då ge oss av vid 09-tiden. Så då hoppade vi  över simningen och åt frukost istället. Men då började det sen regna en del, och efter mkt om och men så blev back-passen inställda och vi skulle istället ses vid 10 för att köra ”vanliga” pass på flacken och undvika blöta och då hala serpentinvägar.
Jag valde idag att köra med den gröna gruppen, just för att känna på hur frisk jag var och börja lite lugnt igen. Det var Silva och Robban som var ledare, och det var lite mer ansikten jag kände igen där, bl.a. Christer (på sin supersnygga cykel) och Jonas (på sin superdyra cykel). Och så jag då, på min budget-Fuji.
Vi var ett gäng på 14 pers som cyklade iväg på vår lite improviserade tur. Regnet hängde lite i luften, så vi bestämde en tur som skulle passera Can Picafort (hem) en gång under turen så man kunde avvika hem ifall det ösregnade. Vi satte av i vår klunga och körde på i lugn och skön fart. Jag låg längre fram i klungan och drog lite då och då och vi körde på och höll ihop. Vädret var lite växlande och det duggregnade lite, men allt eftersom blev det mer uppehåll. Efter knappt 2 timmar stannade vi för fika i nån by på nåt torg. Fikapausen tog lång tid, men varför stressa? Vi har ju semester!
Jag hade nu under cyklingen känt efter och det kändes rätt så bra i kroppen ändå. Inte snuvig längre, och hade energi. Rätt frisk alltså! Så nu körde vi på lite mer på vägen hemåt, alla blev helt till sig när vi såg en fin väg böljande neråt (den som går från Petra till Arta-vägen) och vi brände av ett gäng lite i förväg. Låg och drog och vi körde nog på där i dryga 40km/h ett bra tag. Riktigt roligt! Sen ute på Arta vägen fortsatte vi, upp för några backar och sen drog vi iväg i några olika klungor. Bra drag och pulsen gick upp lite och man fick jobba!
När vi sen vid rondellen nära hem tog reda på vilka som ville cykla den där extrasvängen så var det inte många som var så på. Jag kunde tänka mig att köra, man var ju ändå igång och hade bara kört ca 55km. Jonas sa ”jaaa vill” på skoj, och jag tog honom på orden och sa ”Grymt Jonas, då kör vi!” Det hade han nog inte räknat med, haha. Men vi ville absolut ha en guide med så vi tvingade Robban att hänga på!
Så sen var det jag, Jonas och Robban som körde en extrarunda bort mot Muro och runt och tillbaka. Nu körde vi på led och bytte av varann, men höll en lite högre intensitet än innan. Men inget race:ande på samma sätt som sista biten på Arta-vägen. Men vi körde på, och det var uppehåll och fint väder! Vi fick ihop 83km på 3:30, och snittpuls på 105 idag. (Lågt, ja vet! Ska köra på lite mer framöver, men pulsen sjunker ju så snabbt när man går in på rulle)
Det kändes riktigt bra och var kul att cykla idag! Får hoppas nu att kroppen är på min sida och fortsätter att fungera bra resten av träningslägret. Det är ju en hel vecka kvar!
>Mallorca dag 6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *