>Mallorca dag 8

Efter flera dagars uppskjutande av Sa Calobra-turen var det sådags idag. Vädret var lite växlande, lite molnigt men ändå uppehåll, så vi åkte iväg mot bergen. Jag cyklade med tidiga gruppen som cyklade iväg kl.09 för att ta det lugnt bort till bergen och spara benen lite inför Sa Calobra stigningen.
Vi var en klunga på ca 20pers, med Silva och Robban som ledare. Vi rullade på bra i klungan, lugnt men ändå i ett ok tempo. Solen lyste lite men det såg dimmigt och molnigt ut vid bergen, men vi fortsatte bortåt.
Vi tog sen Lljuc backen upp och stannade sen vid macken för fika. Det blåste en del på väg upp och det var skönt sen att sitta inne och värma sig. Men efter fikan då vi rullade bort de 8km mot Sa Calobra då var det kallt! Särskilt när det var rull nerför och pulsen låg, då frös man! Men med lite uppförsbackar fick man upp värmen igen.
Vid fiket vid Sa Calobras början stannade vi igen och körde sen bort mot krönet av backen, där målet på tävlingen uppför backen skulle vara. Vi rullade nerför serpentinvägarna ner till starten. Det är otroligt brant och svängarna är skarpa så jag låg och bromsade mkt nerför. Låg i bocken och hade bra grepp om bromsarna och tog det väldigt lugnt nerför, ville inte råka åka utför nåt stup eller så.
När vi väl kommit ner startade tävlingen i olika startgrupper. Jag var i andra startgrupp och när vi startade försvann alla iväg. Jag trampade på i de lägre växlarna och försökte få in en bra rytm. På min Garmin såg jag distans, tid och puls, och jag kollade så att jag visste om jag kunde trycka på lite extra hela tiden, om pulsen låg bra.
Jag trampade på och tog mig sakta framåt och uppför alla svängarna. Det gick inte fort, men jag fick till en bra puls och ansträningsnivå. Tog svängarna med så bra teknik som möjligt, inte för snävt då de blir väldigt branta. Man ska istället ta dem lite i mitten, då känns det nästan (bara nästan) som en liten nerförssluttning när man kör ut ur kurvan uppåt då. Jag kollade hela tiden på klockan och såg hur långt jag tagit mig av backen, som är ca 9.6km lång och har ca 7% lutning.
Efter kanske 5-6km började jag såsmått komma ifatt några av de framför. Först var det Fredrik (triathlet från klubben som just kommit ner för att cykla) som jag passerade. Han hejade på mig och jag svoooschade förbi, något förvånad men glad. Sen efter några svängar till var jag ifatt Christer. Det kändes riktigt kul och peppande att cykla ifatt och om andra!
Jag trampade på och hade rätt hög ansträngning och flåsade en del. Det jobbigaste var dock att jag fortfarande var lite förkyld och fick hosta en del för att känna att luftvägarna var helt fria. Och så snörvlade jag. Och flåsade. Men jag kände mig ok, så jag trampade på! Sista biten upp gick rätt ok, kändes fort mentalt.
Snart var jag uppe vid loopen där vägen slår knut på sig själv och den var rätt ”flack” i sammanhanget. Men sen sista biten upp, kanske 500m var hemskt brant och jobbigt! Pulsen steg och jag kunde inte lugna ner mig, utan körde på, sittande och stående och skulle upp till mållinjen! Kom i mål på 51:09, och var helt slut, en minut bättre än förra året, men jag är nöjd. Gjorde mitt bästa för idag!
Det var riktigt kallt sen när man väl var uppe och alla extrakläder man plockat av för att köra upp, fick man nu snabbt som attan sätta på igen. Käkade en banan och drack lite vatten och sen rullade vi ner till samlingspunkten vid fiket vid Sa Calobra. Men när vi väl kom dit var vägen sen avstängd för en cykeltävling som pågick. Första tanken: kul! Men sen när vi stått och väntat i kylan (ca 8 grader) i blöta kläder i 40 min frös man in i märgen. Vi ville bara köra hemåt!
Sen äntligen fick vi cykla och då fick vi sen upp värmen genom alla små backar på vägen tillbaka. Vi tog sen vägen till Pollenca hemåt. Nerför, nerför och sen en lång raksträcka. Vi var 6st i en liten klunga som körde på. Jag trampade på ok, men jag kände mig helt slut. Lite huvudvärkskänning sen backen, och kanske lite energibrist för jag var helt tom i huvudet. Orkade liksom inte koncentrera mig. Såg lite getter vid kanten på vägen ner för berget så tog det extra lugnt då, ville inte krocka med någon get!
Vår lilla klunga körde på bra sen på väg hemåt. Vid Pollenca tog vi sen en fin liten småväg bortåt som kom ut strax innan Alcudia. Sen genom Alcudia hemåt och på sista rakan mot Can Picafort körde vi på bra, jag gick upp och drog på, gav det sista jag hade i benen och körde på i 39km/h på flacken. Kom fram till Can Picafort och sen körde vi direkt till Burger King för käk. Så hungriga vi var, vi hade ju varit ute hela dagen. Lite Whopper på det och dagen var fulländad! Fick ihop ca 124km, varav många bergs-km, och på ca totaltid 6h20min.

Fredrik – killen som blev knäckt för att jag passerade honom i Sa Calobra! ha! Men han är bra på att simma. :) Här på nån tritävling i Canada, först upp ur vattnet.

>Mallorca dag 8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *