>Löpning i kvällssolen!

Ikväll var det dags att komma igång med träningen igen efter väldigt mkt vila (hela 2 dagar!) efter träningslägret. Men vila är bra det med, det behövs för återhämtning och för att bli bättre! Både igår morse och imorse var det riktigt skönt att sova dock, jag sparade löppasset till nu ikväll.
Jag var rätt överraskad av hur ljust det ändå är på kvällarna nu, det är ju helt fantastiskt! Det var dock inte lika varmt som på mallis, så jag fick ta på lite mer kläder. Men det var lite svårt att avgöra hur mkt som är lagom just nu. Jag drog på de nya Craftkläderna jag fått för testning, vårkollektionen för löpning. Tog de gamla vintertightsen, och sen en keps på huvudet. Det är äntligen kepsväder, jag som älskar keps!
Jag stack ut på min löprunda vid 19-tiden, hade bestämt mig för att springa ca en timme och vanliga rundan runt kungsholmen passade bra. Då springer jag alltså från karlbergskanalen via stadshuset, norrmälarstrand till rålis. Tar sen 3 varv på kilometerslingan i rålis och sen samma väg hem igen.
Jag började springa lugnt och lyssnade på musik på Ipoden. Sprang i mina nya Asics Kayano som jag också fått för testning. De har ju en del dämpning men är någon ny variant iår med extra stöd för hålfoten för tjejer. De var iaf väldigt vita och rena, och med mina nya kläder och nya skor kände jag mig absolut som en trend-joggare, eller en solskensjoggare. För rena kläder/skor för att vara en riktig kilometerjunkie, haha.
Jag sprang på och fick upp puls och flås, men kollade inte på klockan vilket tempo jag höll, jag gick på känsla idag. Det kändes lite märkligt att springa får jag säga. Det var lite tungt, men inte jättejobbigt, bara konstigt. Men jag sprang på och njöt av utsikten och min bra musik i lurarna.
Kom fram till rålis efter 20 min och kollade då på klockan. Var rätt normalt vad jag brukar springa dit på, även då jag är i bättre löpform. Nu har jag ju inte sprungit ordentligt på rätt länge. Men jag hade ju bestämt 3 varv i parken, så då fick det bli 3 varv! Benen trummade på framåt och jag bara betade av kilometer efter kilometer. Sen blev det samma väg längs med vattnet hemåt och nu började solen sakta gå ner.
Fick till en rätt skön runda ändå ikväll, även om det kändes lite tungt. Men kanske inte så konstigt, jag sprang i lite högre tempo än vad jag trodde. Räknade med att det kunde bli allt från 5:30 till 6:30-fart, nånstans i bekvämlighetsträsket alltså.
Löpning
Totalt: 10.7 km
Tid: 58:21 min
Tempo: 5:28
Puls (medel/max): ca 170 i medel
Var riktigt nöjd med löpningen när jag kom hem, nöjd med att genomföra det som var planerat. Blev genomgående stretch och kroppen känns helt ok. Kanske dags att komma igång med löpträningen nu, om 50 dagar är det Stockholm Marathon! Och några veckor innan dess GöteborgsVarvet. Jaja, det ordnar sig!
>Löpning i kvällssolen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *