>Cykling på Färingsö

Idag blev det premiärtur för långpasscykling i Sverige för säsongen. En sväng ut på Ekerö/Färingsö i sol, men lite kalla vindar.Efter duathlonet igår då jag kände hur kallt det var klädde jag mig bra idag: cykelbyxor + långa tights, skoöverdrag, cykeltröja, armvärmare, samt en vindjacka.
Jag mötte upp med Glenn och hans triathletkompis Thomas i Rålis vid 09.30, och sen cyklade vi ut mot Mälaröarna till. Det blev transportsträcka i ca 10km innan cyklingen började “på riktigt”. Lugn cykling på cykelvägar och vid rödljus osv, från rålis bort till Alvik, brommaplan och ut till Drottningholm. Jag ser det som transportsträcka 1 mil ut och 1 mil hem, just för att inte bli stressad av allt som är i vägen för cyklingen.
Sen startade vi cyklingen och körde först varvet ut på hästskon (FRA). Det var fina vägar och det var längesen jag körde här sist, kan det ha varit i juli? Vi körde först i en liten fin 3-klunga, med två fram och en bakom. Lite mer socialt så och vi körde på i bra fart och snackade.
Men Thomas var en del starkare än både Glenn och jag, och han drog upp tempot allt eftersom. Glenn och jag fick slita och kämpa för att ens hänga på! Vi körde ut mot Färingsö på de fint sopade cykelvägarna och sen körde vi “slingan” som är ca 50km ute på Färingsö. Härliga vägar, lite trafik, rätt lite cyklister också. Underbart! Men kämpigt! Vi cyklade på och pulsen höll sig lite högre än snittet på Mallis, nu var det att jobba lite mer! Vi låg sedan efter varandra och då jag låg först låg jag i tempobågen och vande mig vid det igen.
Vi körde även svängen ner till Björkvik, den raka fina vägen där intervallträning verkligen lämpar sig. Här kommer det bli många svängar i vår! Jag körde fortfarande på min gamla cykel, ville inte köra längre pass med nya cykeln på första passet, utan får dra ut med den på kortare svängar i veckan. Kan behövas vissa anpassningar och jag måste vänja mig vid den.
Vi trampade på bra i den svala vinden och det var roligt att cykla. Det kändes rätt lagom svalt när man väl kämpade på, men stannade man till blev man fort kall. Vi körde hela slingan runt innan vi var tillbaka vid starten och stannade sen för ett kort kaffestopp på macken vid vägen.
Blev diskussioner om cyklar, komponenter, cykelvikt och fart. Mycket att gnabba om och många viljor, haha. Var dock en del skillnad i vikt på snabbaste cykeln och min cykel idag. Sen var det också ett knakande styre som gjorde mig galen idag. Måste se till att skruva till det lite bättre!
Efter fikastoppet fortsatte vi sen hemåt igen. Mötte nu även en del cyklister som var på väg UT. Såhär dags? Cykling är ju bäst på förmiddagen, när man har lite av stan för sig själv! På vägen hem tog vi en liten annan väg hem på transportsträckan sista 10km hem. Körde vid vattnet och villorna bort från Drottningholm till Alvik, och sen via bron hem till rålis igen.
Blev en skön runda idag, jobbigt men roligt! Vi fick ihop 94km, på totalt ca 3h 30.
Transportsträcka ut: 10km, snitt 22km/h.
Cykelpass: 74km, snitt 29km/h. Puls: 133/152.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 23km/h.
>Cykling på Färingsö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *