>Simning: konsten att räkna längder

Imorse var det morgonsimning igen, as usual. Tis + tors och gänget är på plats! Idag var jag rätt tacksam att jag inte hade kollat så noga på dagens pass.
Efter insim och teknik stod nämligen 36x50m intervaller på schemat. 36 freaking intervaller! Hur skulle man orka simma, och ens räkna till alla de där utan att tappa bort sig mitt i och göra för många/för få. Det går ju inte! Att räkna rätt är ju crucial!
Jag fick fokusera på att försöka simma nära Cicci som låg före mig i banan, och hålla bra teknik även om man började bli trött redan efter 10st. Och räkningen. Räkna och teknik var det enda jag kunde tänka på under tiden.
Simträningen är inte som på löpning där man kan låta tankarna vandra och fundera en massa och filosofera bort passet. Nej här fick man bara tänka på vilket nummer man var på! Assosiationsfaktorn var superhög idag. Jag räknade, höll koll. Mitt vanligaste tänk är att jag visualiserar “Fem myror är fler än fyra elefanter“-grejen med inhoppande siffror och repeterar siffran som jag ser. Men idag fick jag även ta till alla trick jag kunde, var ju många siffror att hålla reda på! Här kommer räknetipsen, till alla simmare där ute! Varje association är sedan upprepad i huvudet ända tills man touchar väggen och kör nästa intervall då :) 
Nr:
1-12: Månaderna (jan, feb, mar…)
12: en tredjedel
18: myndig
19: sista tonåret
20: bolaget, bolaget, bolaget….
21: dricka i USA, dricka i USA…
..
28: antal dagar i februari
29: skottdagen
osv. (och inhoppande siffror däremellan då: “27!, tjusju-uuu–uuuu–uuu”)
Ja så höll det på. Helt galet, men jag lyckades iaf hålla räkningen och inte tappa bort mig! Tappar man en så är man körd sen, då blir man helt lost och litar inte på sin räkneförmåga alls. Då får man gå hela dagen sen med ett tvivel på om man fick till träningen eller ej ;)
Jag är 99% säker på att jag räknade rätt idag! Vi fick till hela passet, och det kändes grymt bra efteråt, att man liksom genomfört. Håller man fokus på räknandet (och ja tekniken då) så liksom hinner man inte tänka på hur trött man är, det är bara att köra på!
Här var dagens pass:
INSIM 200
8×25 ax-max-relax-halvamax
300 (25 enarm – 25 andra – 25 sim)
8×25 Catch-Up-drill
SERIE
36×50 @ 1:05
NEDVARVNING
200 EZ lång taglängd
Totalt: 2900, 1h 13 min.
Puls: Snitt: 124. Under (direkt efter) intervallerna ca 140-145.
>Simning: konsten att räkna längder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *