>Spinningintervaller

I lördags var det vårväder, soligt och fint, och jag satt INNE och tränade! OMG! Spinning inne istället för cykling ute? Ja egentligen var tanken att jag skulle hunnit både och, men då jag vaknade sent kändes det svårt att hinna med. Och ja, så var jag nog lite lat också!
Men spinningpasset gick jag på iaf! Det var Disco-Glenn som höll i det, och jag var ju tvungen att testa hans omtalade mördarpass. Jag tänkte “hårt spinningpass på 90 min”och ja jag hade rätt, jag blev inte besviken!
Jag skojar inte när jag säger att det verkligen var ett mördarpass! Men roligt sådant! Vi var en skara trogna spinningfantaster i salen, på eftermiddagen en solig lönelördag, inne i en mörk spinningsal. Efter uppvärmning på ca 10 min var det sen intervaller. Intervaller, intervaller! Ja det var typ allt vi gjorde, men det var riktigt jäkla jobbigt och precis lika jäkla roligt då!
Disco-Glenn levde upp till sitt namn och körde nån sorts discomusik, men mer house skulle jag beskriva det som. Bra musik, bra beat som bara gick på utan paus. Och vi hade heller knappt nån paus!
Intervallerna var 4 st stora intervallblock med följande:
– 8x(30/30) tempo
– 6x(90/30) tempo, blandat stå/sitta
12x(20/40) tung belastning sittande
4x(4min/1min) tempo
Pulsen låg på ansträngande nivå nästan hela tiden, då vilan var kort och inte riktig “vila”, utan bara lite lugnare. Efter två intervallblock kom nästan lunchen upp igen, haha. Men jag körde på, särskilt när Glenn berättade för alla om vårt äventyr på Piggen och att jag kör IM, då kan man ju inte vara första som ger upp på 90 min intervallpass! Allt är relativt, och lite mjölksyra i benen kan väl inte skada? Rolig och tuff träning blev det, en kul omväxling till långa ute-distanspass!
>Spinningintervaller

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *