>Solocykling på Färingsö

Ni som kört bodypump vet vad jag snackar om när jag säger “aj, träningsvärk efter 2 dagar!“. Eller, har ni förträngt det såsom jag hade? Jag körde ju rätt mkt bodypump innan jag började med triathlonträning, och var van vid den sortens träning. Men nu efter fredagens korta pump, kom jag fram till att det nog inte var det smartaste att lassa på med 5:or på bicepslåten och trycka på. Musklerna fixade det yes, men jäklar vad jag har ont i muskelfästena i armvecken idag! Jag känner mig halvt invalid och vaknade imorse och trodde jag sovit på armen. Men nej, det var bara bodypumpen… Kan inte sträcka ut armarna och går runt som en upp-pumpad bodybuilder.
Så jag var inte på toppenträningshumör när jag vaknade, och vaknade rätt sent även idag. Hade funderingar på cykling, men de eventuella cykelkompisar jag kollat med bangade. Och så kändes soffan rätt skön, armarna gjorde ont, jag hade mer ursäkter än anledningar att cykla. Kände mig rätt lat helt enkelt. Soligt ute, men klockan var mycket så det skulle vara fullt med folk överallt.
Men trots alla ursäkter så tog jag till slut tag i saken. Kan man cykla kl.18 en tisdagkväll så KAN man också cykla kl.15 en söndag. Och jag har ju transportsträcka ut/hem just för att ta det lugnt, och slippa bli uppstressad av att det är fullt med folk på cykelbanan ut.
Och bara för att ens träningsvänner inte tränar, så ska man väl kunna köra solo? Alltid kul att cykla tillsammans, men plan B får det vara me, myself and I. Tur man gillar att umgås med sig själv, blir ju några timmar att fördriva!
Arm-ontet fick lösas med massa smärtstillande zon-gel på rätt ställen. Räckte väl iaf så jag skulle slippa tänka på armarna iaf den första biten av cyklingen.
Så jag stack iaf iväg efter en stunds velande med mig själv. Battle mellan latmask-Karin och hardcore-Karin alltså. Hardcore-Karin sa: ut med dig och cykla och så får du slappa obegränsat sen när du kommer hem! Detta tyckte latmask-Karin lät som en bra deal. Och nej, jag är bara lite schizo ;)
Cyklade på min gamla cykel, för att testa så att allt var ok inför Prologen som jag kör i veckan med Colting & co. Har bestämt att det får bli den cykel jag är van vid, när det ska cyklas nästan 80mil på 5 dagar. Jag är glad om ryggen är halvt ok, och vill inte mixtra med nya inställningar just nu.
Körde alltså transportsträckan ut från kungsholmen till Drottningholms slott. Där startade cykelträningen. Körde hästsko-FRA-slingan och fortsatte sen ut till Tappström, tog höger ut mot Färingsö. Idag var det jag som var sen ut, den eftersläntare som cyklar utåt när alla andra kör hem. Men jag var rätt nöjd med att ha tagit mig ut och trampade på rätt ok idag. Benen kändes ok, ryggen kändes bra.
Väl framme vid ICA, körde jag sen Färingsöslingan runt, som är ca 5mil. Det var skönt väder, kanske lite blåsigt, men det är ju bara bra, extra träning! Var dock lite, lite varmare idag än förra helgen, så ärmarna på Craftjackan åkte av så det blev en vindväst istället. Smart!
Ute på loopen cyklade jag sen extravändan ner mot Björkvik och hardcore-Karin bestämde direkt “det blir 2 varv här, bara så du vet!“. Jag körde på och det kändes riktigt bra ner mot vändpunkten. När jag sen vände förstod jag varför, det blåste så in i, på vägen tillbaka. Men hade jag sagt 2 varv så fick det bli det, så det var bara att trampa på och svänga ner och tillbaka en gång till! Klar med Björkvik fick jag sen stanna som belöning. Kort fikastopp på stående fot, innan jag sen körde färdigt loopen, förbi kyrkan och ja hela svängen runt.
På tillbakavägen tog jag sen hästsko-slingan en gång till, för att addera 5km på rundan. Och det kändes grymt bra här med, benen börjar kännas mer ok nu, inte lika slitna som innan!
Jag är riktigt nöjd med att jag tog mig ut på min solorunda. Det är tufft att ge sig ut, men väl ute är det härligt att cykla! Det är en sån frihetskänsla med, att inte vara beroende av vad någon annan vill träna heller, bara att cykla ut mot Ekerö/Färingsö och man har fina vägar med lite trafik och många cyklister! Toppen!
Jag fick ihop 108km idag, på totalt ca 4h 10.
Transportsträcka ut: 10km, snitt 22km/h.
Cykelpass: 88km, snitt 27.1km/h. Puls: 124/152.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 23km/h.

>Solocykling på Färingsö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *