>Imorse var jag på plats som vanligt på Eriksdalsbadet och köade utanför portarna som öppnar kl.06.30. Hela simgänget samlat och vi snabbar oss in och hoppar i banorna för att simma in. Jag hann simma in hela 300m innan vi sen började med vad som visade sig vara ett monsterpass! Iaf om man tänker morgonträning. Jag var dock glad att jag som vanligt inte synat passet så noga innan jag kom dit! Dryga 4000m var planen för dagens pass!

Det var fokus på farttålighet och uthållighet idag, och att mala på så energisnålt och bra teknik som möjligt. Det började med att vi var 4st i vår bana. Vi körde teknik i början inann vi kom till den gigantiska huvudserien med 12st 200-ingar i varierande fart. Vi tuffade på, jag bakom Cicci och jag försökte jaga, men kom ju aldrig riktigt ifatt. Fokus på teknik och att hålla farten och tiden. Den snabba 200-ingen skulle gå ca 10sek snabbare än den långsamma, och detta lyckades jag nästan hålla.
Efter 8st 200-ingar var jag övergiven i banan. Nu fick jag jobba på pannbenet och simma vidare ensam. Men jag gillar inte att bryta eller korta ner pass, jag vill köra klart! Så jag körde vidare, räknade längder och set och snart var 200-ingarna klara. Sist var det ju “bara” en armserie, med kortare och kortare distanser. Men där lurar man sig själv rätt duktigt och tycker att det är ju så lite kvar, men det blir en del 100-ingar ändå!
Efter 1h 39 min var jag så klar. Sist kvar i banorna som vanligt… Monstermorgonpass – check! Nu var det gott med frukost och jag kände mig jäkligt duktig idag! Rätt trött i armar, men det var en skön trött känsla! Det gäller att vänja sig vid 4km distansen, då kommer simningen i Kalmar kännas som en uppvärmning ;)
Här kommer passet om ni vill testa:
INSIM 300.
10×50 udda: valfri teknikövning. jämna: frisim med återkoppling till teknikövningen
Vi körde: catchup, knuten näve, treklapp, tretagsglid, enarms.
HUVUDSERIE
12×200 en Fart 2 en Fart 3,5. Låt det skilja mer än tio sekunder.
ARM
3×150
3×100
3×50 Fart 2
Totalt: 4100m, 1h 39 min.
>Monster-morgonsimning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *